Chiftelute nesarate pentru dieta
Postat de: ionix in Aperitive / Garnituridovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat. dupa ce...Citeste continuarea
Cubulete de mamaliguta cu sos si...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de legumeSe pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine pana se ingroasa. Se rastoarna intr-un castonel si se lasa la racit . Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie...Citeste continuarea
Ciuperci cu mamaliguta
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCeapa, ardeii si rosiile se taie felii subtiri. Uleiul se pune la incalzit si se adauga legumele la calit pina devin sticloase. Adaugam apoi si ciupercile taiate, o canita cu apa, pasta de...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu sunca si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in apa cu sare dupa care se zdrobesc. Ciupercile se scurg din conserva se taie marunt sau se toaca. Sunca cu salamul se prajesc putin dupa care se toaca sau se taie...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: miha in DulciuriGogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu mac
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat bine albusurile spuma,se pune zaharul si se bat pana ce lucesc,se adauga praful de copt amestecat cu faina si amidonul. Se amesteca cu o paleta usor de sus in jos, se pune untul topit,...Citeste continuarea
Compot de mere
Postat de: jolygina in Sirop / Compotse curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa...Citeste continuarea
Corabioare cu salata de ton
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFierbem orezul in apa cu sare, il spalam sub jet de apa rece ,il lasam la scurs si apoi il asezam intr-o salatiera.Adaugam bucatile de peste scurse de ulei, ardeiul gras taiat cubulete ,...Citeste continuarea
Ciorba de gaina ologita de cocosul...
Postat de: medioto59 in CiorbeTata a sacrificat gaina, mama a jumulit-o , parlit-o, ,portionat-o,imbaiat-o....hahaha.........eu stiu ce io mai fi facut ca mie mi-a dat-o gata doar sa o pun in oala. Deci gaina portionata...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si nuci
Postat de: rocsi_1612 in Prajituritoate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand. peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si...Citeste continuarea
Ciorbita de dovlecei
Postat de: onuta in Supe/Ciorbe1. Se curata dovleceii de coaja , se spala si se taie cubulete . Se pun intr o cratita la fiert timp de 15-20min. 2. Prazul se spala , se taie rondele . Ardeii grasi se spala,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: onuta in Aperitive / Garnituri1. Se decojesc ciupercile, se spala bine , apoi se pun intr o tava. 2. Se ung cu margarina, se presara cascaval ras peste ele si se adauga sare si piper dupa gust. 3. S baga...Citeste continuarea
Conopida cu pesmet la cuptor
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneConopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se lasa la scurs si apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Incingem putin ulei si calim pesmetul...Citeste continuarea
Ciorba de cocos zdravan
Postat de: Ina in Supe/CiorbeDupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: silvi0ara in MuraturiSe aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi taiati felii, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, usturoi si marar uscat....Citeste continuarea
Choux-uri umplute cu icre si pateu
Postat de: maria_claudia in Aperitive / GarnituriFierbi apa cu uleiul si sarea pana da in clocot. Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza.Se lasa putin la racit , se aduga pe rand ouale amestecand energic.Se unge o tava cu ulei se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: maria_claudia in CiorbeCarnea impreuna cu ceapa morcovul si delikatul se pun la fiert.Cand carnea este fiarta se da deoparte si se strecoara. Zeama rezultata se pune in oala, pieptul se dezoseaza si se taie...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: epurasha2bb in PuiSe spala bine carnea si se taie bucatele maricele care se pun la tigaia Doubletta cu unt topit , se lasa sa se inabuse si se adauga sare si piper.Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: lili in Sirop / CompotSe aleg prunele mai tari le desfacem in doua si le asezam in borcane spalate si sterilizate.Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau fructoza sau zaharina lichida ( sau mai putin daca nu se doreste...Citeste continuarea
Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat...Citeste continuarea
Cartofi noi cu carnaciori la cuptor
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata cartofii se fierb taiati feliute de 1 cm grosime aproximativ sau se pot fierbe cu coaja si se taie ulterior CarnacioriI se taie bucatele mici si se prajesc ,iar salamuL...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu smantana
Postat de: adasev12 in Ciorbeintr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare. se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si...Citeste continuarea
Chec economic Laura
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: lia in CiorbePentru ciorba: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit,...Citeste continuarea
Chec cu smochine
Postat de: lia in PrajituriUngem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si...Citeste continuarea
Clatite "bronzate" umplute cu...
Postat de: lia in DulciuriPunem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si taiem marunt frunzele de menta pe care le amestecam cu branza, apoi adaugam si stafidele,...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecei
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm dat pe razatoare dovlecelul dupa ce l-am golit de semninte, apoi l-am stors bine de zeama. Morcovul l-am dat pe razatoare iar usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate (...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPiciorusele de la ciuperci, muschiul file, pieptul de pui, le-am taiat bucatele. Morcovul si cascavalul le-am dat pe razatoare. Toate componentele le-am pus in robot si le-am mixat pana cand au...Citeste continuarea
Carnati deghizati :))
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il feliem subtire ca pentru snitel si-l batem. Invelim in fiecare bucata de piept de pui cate o bucata de carnati si rulam, Ruloul astefl obtinut il dam prin oul batut ca...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta in 10 minute
Postat de: ela in DulciuriClatite pufoase reteta Se bate intr-un vas un ou spuma,se amesteca cu iaurtul sau lapte batut o lingura de unt sau de ulei. Peste compozitia rezultata se adauga continutul plicului de praf...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe toaca bine pieptul de pui se amesteca cu ouale ,cascavalul,sare,piper alb ,usturoiul pisat si pesmetul,se framanta bine toate impreuna. Cu mana umeda se formeaza chiftelute mici care se...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu piept de pui
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe calesc zarzavaturile tocate marunt in putin ulei apoi se pune apa, 2,5-3 litri aproximativ, pieptul de pui taiat cubulete,ceapa intreaga si legumele deshidratate naturale. se...Citeste continuarea
Cheese bread
Postat de: dentistutza in PiineLaptele batut se amesteca cu untul si branza rasa.Separat se face maiaua din drojdie,lapte cald,zahar si 2 linguri faina.Cand aceasta incepe sa creasca se amesteca in compozitie si apoi treptat se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu dulceata...
Postat de: gaby_d in DulciuriClatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: Alexa95 in ConserveIntr-o oala se pune o sticla de otet (1000 ml),2 sticle de apa,foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert. In borcane punem boabe de mustar,morcov si ceapa taiate rondele,dupa care se...Citeste continuarea
Ceapa fripta
Postat de: yafa in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: ionix in Prajituripreparare aluat: Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale. Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Chifle umplute cu carne de pasare...
Postat de: Bucataras in Pui1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat. 2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si...Citeste continuarea
Chocolate Cheesecake
Postat de: miha in PrajituriBlat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de...Citeste continuarea
Ciocănele marinate la cuptor
Postat de: ionix in PuiCiocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele,...Citeste continuarea
Cremsnit cu fructe
Postat de: cristinne in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga esentele si coaja de lamaie. Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste. Se combina cele...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si zahar
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana...Citeste continuarea
Crizanteme cu migdale
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: miha in Mancaruri cu carneUrmand ghidul unui burger aproape perfect , am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :))) Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata
Postat de: gamilici in PrajituriPentru baza : Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom). Compozitia...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: nadina73 in PrajituriSe pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: rocsi_1612 in Muraturi1. castravetii se spala foarte bine. se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici). intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare. se pun pe...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compotprunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in...Citeste continuarea
Clatite cu legume
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri. Se curata ceapa, se spala si se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: lilik in DulciuriSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza...Citeste continuarea