A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute nesarate pentru dieta

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

dovleceii si cepele se dau pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi se lasa la scurs intr-o sita. branza se amesteca cu verdeturile tocate marunt si usturoiul pisat. dupa ce...Citeste continuarea

Cubulete de mamaliguta cu sos si...

Postat de: nadina73 in Mancaruri de legume

Se pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine pana se ingroasa. Se rastoarna intr-un castonel si se lasa la racit . Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie...Citeste continuarea

Ciuperci cu mamaliguta

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Ceapa, ardeii si rosiile se taie felii subtiri. Uleiul se pune la incalzit si se adauga legumele la calit pina devin sticloase. Adaugam apoi si ciupercile taiate, o canita cu apa, pasta de...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu sunca si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in apa cu sare dupa care se zdrobesc. Ciupercile se scurg din conserva  se taie marunt sau se toaca. Sunca cu salamul se prajesc putin dupa care se toaca sau se taie...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: miha in Dulciuri

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu mac

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat bine albusurile spuma,se pune zaharul si se bat pana ce lucesc,se adauga praful de copt amestecat cu faina si amidonul. Se amesteca cu o paleta usor de sus in jos, se pune untul topit,...Citeste continuarea

Compot de mere

Postat de: jolygina in Sirop / Compot

se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa...Citeste continuarea

Corabioare cu salata de ton

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Fierbem orezul in apa cu sare, il spalam sub jet de apa rece ,il lasam la scurs si apoi il asezam intr-o salatiera.Adaugam bucatile de peste scurse de ulei, ardeiul gras taiat cubulete ,...Citeste continuarea

Ciorba de gaina ologita de cocosul...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Tata a sacrificat gaina, mama a jumulit-o , parlit-o, ,portionat-o,imbaiat-o....hahaha.........eu stiu ce io mai fi facut ca mie mi-a dat-o gata doar sa o pun in oala. Deci gaina portionata...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si nuci

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand. peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si...Citeste continuarea

Ciorbita de dovlecei

Postat de: onuta in Supe/Ciorbe

1. Se curata dovleceii de coaja , se spala si se taie cubulete . Se pun intr o cratita  la fiert  timp de 15-20min. 2. Prazul se spala , se taie rondele . Ardeii grasi se spala,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: onuta in Aperitive / Garnituri

1. Se decojesc ciupercile, se spala bine , apoi se pun intr o tava. 2. Se ung cu margarina, se presara cascaval ras peste ele si se adauga  sare si piper dupa gust. 3. S baga...Citeste continuarea

Conopida cu pesmet la cuptor

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se lasa la scurs si apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Incingem putin ulei si calim pesmetul...Citeste continuarea

Ciorba de cocos zdravan

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

         Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: silvi0ara in Muraturi

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi taiati felii, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, usturoi si marar uscat....Citeste continuarea

Choux-uri umplute cu icre si pateu

Postat de: maria_claudia in Aperitive / Garnituri

Fierbi apa cu uleiul si sarea pana da in clocot. Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza.Se lasa putin la racit , se aduga pe rand ouale amestecand energic.Se unge o tava cu ulei se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: maria_claudia in Ciorbe

Carnea impreuna cu ceapa morcovul si delikatul se pun la fiert.Cand carnea este fiarta se da deoparte si se strecoara. Zeama rezultata se pune in oala, pieptul se dezoseaza si se taie...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se spala bine carnea si se taie bucatele maricele care se pun la tigaia Doubletta cu unt topit , se lasa sa se inabuse si se adauga sare si piper.Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: lili in Sirop / Compot

Se aleg prunele mai tari le desfacem in doua si le asezam in borcane spalate si sterilizate.Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau fructoza sau zaharina lichida ( sau mai putin daca nu se doreste...Citeste continuarea

Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat...Citeste continuarea

Cartofi noi cu carnaciori la cuptor

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii se fierb taiati feliute de 1 cm grosime aproximativ sau se pot fierbe cu coaja  si se taie ulterior CarnacioriI se taie bucatele mici si se prajesc ,iar salamuL...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu smantana

Postat de: adasev12 in Ciorbe

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare. se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si...Citeste continuarea

Chec economic Laura

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: lia in Ciorbe

Pentru ciorba: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit,...Citeste continuarea

Chec cu smochine

Postat de: lia in Prajituri

Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si...Citeste continuarea

Clatite "bronzate" umplute cu...

Postat de: lia in Dulciuri

Punem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si taiem marunt frunzele de menta pe care le amestecam cu branza, apoi adaugam si stafidele,...Citeste continuarea

Chiftele din dovlecei

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am dat pe razatoare dovlecelul dupa ce l-am golit de semninte, apoi l-am stors bine de zeama. Morcovul l-am dat pe razatoare iar usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate (...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Piciorusele de la ciuperci, muschiul file, pieptul de pui, le-am taiat bucatele. Morcovul si cascavalul le-am dat pe razatoare. Toate componentele le-am pus in robot si le-am mixat pana cand au...Citeste continuarea

Carnati deghizati :))

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il feliem subtire ca pentru snitel si-l batem. Invelim in fiecare bucata de piept de pui cate o bucata de carnati si rulam, Ruloul astefl obtinut il dam prin oul batut ca...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta in 10 minute

Postat de: ela in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bate intr-un vas un ou spuma,se amesteca cu iaurtul sau lapte batut o lingura de unt sau de ulei. Peste compozitia rezultata se adauga continutul plicului de praf...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se toaca bine pieptul de pui se amesteca cu ouale ,cascavalul,sare,piper alb ,usturoiul pisat si pesmetul,se framanta bine toate impreuna. Cu mana umeda se formeaza chiftelute mici care se...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu piept de pui

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se calesc zarzavaturile tocate marunt in putin ulei  apoi se pune apa, 2,5-3 litri aproximativ,  pieptul de pui taiat cubulete,ceapa intreaga si legumele deshidratate naturale. se...Citeste continuarea

Cheese bread

Postat de: dentistutza in Piine

Laptele batut se amesteca cu untul si branza rasa.Separat se face maiaua din drojdie,lapte cald,zahar si 2 linguri faina.Cand aceasta incepe sa creasca se amesteca in compozitie si apoi treptat se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: Alexa95 in Conserve

Intr-o oala se pune o sticla de otet (1000 ml),2 sticle de apa,foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert. In borcane punem boabe de mustar,morcov si ceapa taiate rondele,dupa care se...Citeste continuarea

Ceapa fripta

Postat de: yafa in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: ionix in Prajituri

  preparare aluat: Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale. Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu   galbenusurile, zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Chifle umplute cu carne de pasare...

Postat de: Bucataras in Pui

1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat. 2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si...Citeste continuarea

Chocolate Cheesecake

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de...Citeste continuarea

Ciocănele marinate la cuptor

Postat de: ionix in Pui

Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire.  Cu acest sos ungem bine copănelele,...Citeste continuarea

Cremsnit cu fructe

Postat de: cristinne in Prajituri

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga esentele si coaja de lamaie. Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste. Se combina cele...Citeste continuarea

Clatite cu nuca si zahar

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana...Citeste continuarea

Crizanteme cu migdale

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: miha in Mancaruri cu carne

Urmand ghidul unui burger aproape perfect , am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :))) Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata

Postat de: gamilici in Prajituri

Pentru baza : Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom). Compozitia...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: rocsi_1612 in Muraturi

1. castravetii se spala foarte bine. se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici). intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare. se pun pe...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in...Citeste continuarea

Clatite cu legume

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri. Se curata ceapa, se spala si se...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: lilik in Dulciuri

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]