Desert prajitura "Furnicuta"
Postat de: Lia1 in PrajituriScoate untul din frigider din timp, ca sa se inmoaie (eu l-am scos de seara pentru dimineata, daca nu este vara). Imbraca tava in hartie de copt. BLAT 1: 1. Separa albusurile de...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriOrganele de ied le spalam bine bine dupa care le punem la fiert si tot aici adaugam si bucata de carne. Dupa ce s-au fiart lasam organele sa se scurga bine de apa dupa care le dam prin...Citeste continuarea
Drob din piept de pui si ficatei
Postat de: JulyCris in Aperitive / GarnituriSpalam ficateii si pieptul de pui si le punem la fiert (separat). Pana fierb pregatim verdeata. O spalam si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Dupa ce s-au fiert ficateii si...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: momo121 in PuiAm pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert suficient le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Separat, intr-o tigaie am pus cele 5...Citeste continuarea
Dovlecel umplut si pui tandoori
Postat de: Dea_Dea in PuiPulpele fara piele se condimenteaza cu sare, piper, condiment tandoori, colorant , adaugam iaurtul si omogenizam. Lasam carnea la frigider cel putin 30 min. Am pus carnea in tigaie si al...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: Ela68 in Oaie1. Se spala bine prapurul si se lasa intr-un vas cu apa calduta si putin otet. 2. Curatam bine organele : rinichii se taie in doua si se elimina partea alba din interior, inima se curata...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: delia64 in OaieOrganele si costitele le punem la fiert in apa cu sare , spumam din cand in cand . Dupa aproximativ 20 de minute se strecoara si se lasa la racit . Ceapa si verdeata se...Citeste continuarea
Drob cu ficatei de pui
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriMai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile. Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina...Citeste continuarea
Drob de miel a la Panacris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAșa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce...Citeste continuarea
Drob din carne amestec porc-vita si...
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriCalim ceapa foarte putin, adaugam si usturoiul 2-3 minute la calit. Intre timp punem ficateii la fiert, le lasam sa se raceasca bine. Tocam verdeata si adaugam in carnea cruda, adaugam ouale...Citeste continuarea
Drob de pui cu bacon
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiPieptul de pui se fierbe împreună cu pipotele și inimile, 15 minute, în apă cu sare. Se adaugă ficatul și se mai fierb 5-7 minute. Când s-au răcit, se taie cuburi...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: pity19 in OaieSpalam bine carnea sub jet de apa rece si curatam bine ; Punem intr-o oala cu apa la fiert organele ; Dupa ce au fiert le taiem marunt ; Cand carnea este aproape fiarta adaugam cateva fire...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carnePipotele se pun in apa rece cu sare la fiert,cam 30-40 minute.Se spumuieste din cand in cand. Ficateii de pui se pun in ulei la calit pana se rumenesc usor. Se scot ficateii se lasa la...Citeste continuarea
Drob cu ou (mozaic)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriFierbem ficatul si pipotele, le lasam sa se raceasca si apoi le trecem prin masina de tocat carne. Taiem verdeturile marunt si le amestecam cu ficatul si pipotele tocate, potrivim de gust cu sare...Citeste continuarea
Drob in aluat
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem la fiert ficatul,dupa ce s-a fiert il lasam sa se raceasca.Cand s-a racit il taiem cubulete mici.Apoi ne ocupam de verdeata,curatam ceapa,usturoiul,le taiem marunt .Incingem...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi i-am tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ciupercile si...Citeste continuarea
Drob de miel - reteta veche din...
Postat de: farfuriavesela in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam carnea. Punem o oala cu apa la fiert pe aragaz si-cand da apa in clocot-oparim cateva minute organele de miel. Scoatem organele din aceasta apa, pe care o aruncam. In acest fel...Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si stafide
Postat de: Ela68 in Prajituri1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...Citeste continuarea
Drob din ficăței de pui și ciuperci
Postat de: georgiaskitchen in Aperitive / GarnituriSpălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt...Citeste continuarea
Dolmades(Sarmalute grecesti in foi...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumePentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute. Pentru compozitie:...Citeste continuarea
Desert Tiramisu reţetă originală
Postat de: tiby in PrajituriTiramisu reţetă originală Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca. Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de...Citeste continuarea
Desert tarta de post cu visine
Postat de: Creatsa in PrajituriAm frecat margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale pana a devenit cremoasa. Am adaugat un praf de sare, apa rece, bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Am tapetat...Citeste continuarea
Desert tort in patratele
Postat de: merisor67 in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de...Citeste continuarea
Dovlecel pane
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriSpalam dovlecelul bine , curatam de coaja , taiem capetele , apoi taiem feliute rotunde subtiri , punem feliile intr-o farfurie , condimentam cu sare si piper , lasam 10 minute ; Punem o tigaie...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu foi de...
Postat de: Creatsa in PrajituriIntr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii taiem in doua,cu o lingurita scoatem mijlocul dovleceilor,saram si piperam. Ceapa verde,sunca,baconul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: CatalinaAlice in PrajituriBlaturile de cacao : Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna. La sfarsit se adauga faina treptat si se framanta pana cand aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de...Citeste continuarea
Desert tort diplomat
Postat de: Geanina87 in TorturiPunem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata. Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc...Citeste continuarea
Desert Rapid din Biscuiti
Postat de: elaghe2001 in Prajituri1.Se pun pe rand biscuiti intr-o farfurie cu lapte si se lasa cateva secunde la inmuiat. 2.Se aseaza pe o tava si se unge primul strat cu Finetti, dupa care adaugam iarasi un strat de biscuiti...Citeste continuarea
Desert prajitura saseasca cu branza...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte. Intr-un castron se amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea
Degetele de pui
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe spala pieptul de pui si se portioneaza in fasii inguste. Se sareaza si se pipereaza. Ouale se bat cu putina sare. Condimentele se amesteca cu pesmetul. Se trece carnea prin faina,...Citeste continuarea
Desert negresa cu glazura de ciocolata
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare. Punem acum si esenta de rom....Citeste continuarea
Dovlecei gratinati (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in Aperitive / GarnituriTaiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam sare si o lasam sa clocoteasca. Punem rondelele de dovlecel si le fierbem timp...Citeste continuarea
Duo de peste
Postat de: ianculubita in PastravPe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIntr-o cratita punem pe foc laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia. Intr-un castron punem faina, sarea si galbenusurile,...Citeste continuarea
Drob din ficăței de pui cu ciuperci
Postat de: georgiaskitchen in Aperitive / GarnituriSpălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați...Citeste continuarea
Desert prajitura cu Finetti şi frisca
Postat de: botcrina in PrajituriSeparăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea. Turnăm gălbenuşurile...Citeste continuarea
Desert tort racoros cu mere
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda (am uns pe...Citeste continuarea
Drob cu Pleurotus - post
Postat de: Studenta_la_cratita in Mancaruri de postSe pun la fiert rădăcinile într-un vas cu apa. În alt vas se pun la fiert ciupercile. Intre timp se toaca marunt ceapa verde si mararul. Dupa ce au fiert radacinile si...Citeste continuarea
Desert prajitura Triumf
Postat de: Steffy in PrajituriBlat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz...Citeste continuarea
Desert prajitura Snickers
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru blat , batem albusurile spuma cu putina sare (eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu vanilie si...
Postat de: Ela68 in PrajituriBlat : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: simsim82 in DulciuriSmantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm. Fiecare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foaie sfaramata
Postat de: merisor67 in PrajituriFoi: Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea...Citeste continuarea
Dame Blanche
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriMăcinăm migdalele foarte bine într-un robot de bucătărie. Cernem făina cu zahărul pudră și sarea , apoi le amestecăm cu migdalele. Untul rece se taie cubulețe și se amestecă...Citeste continuarea
Desert Sfintisori sau Mucenici...
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol mare punem 850 gr din faina (daca mai trebuie, adaugam dupa). Facem o gropita in mijloc in care adaugam apa calduta si dizolvam in ea drojdia. Adaugam acum si zaharul, laptele...Citeste continuarea
Desert cei mai pufosi mucenici de post
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2....Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postÎncălzim cuptorul la 220 grade C. Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii în de aprox. 2 cm grosime. Punem feliile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie...Citeste continuarea
Desert mucenici cu cardamom
Postat de: papabundetot in PrajituriAluat : Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason...Citeste continuarea
Desert prajitura amandina cu ness
Postat de: pushaa in PrajituriBlat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...Citeste continuarea