Desert prajitura cu nuci pralinate
Postat de: Creatsa in PrajituriBlat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Cerne faina amestecata cu...Citeste continuarea
Desert prajitura televizor
Postat de: Criss in PrajituriFoi maro: Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga in prealabil amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume :) Se adauga apoi...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute cu stafide...
Postat de: simona72 in ConserveArdeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemGutuile se curata de puf si se spala bine. Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici. Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg. Gutuia oxideaza repede, dar nu...Citeste continuarea
Desert tort sah cu cappuccino
Postat de: timea in TorturiBlat : Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa...Citeste continuarea
Desert rulada cu biscuiti
Postat de: Creatsa in PrajituriCrema caramel: Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi...Citeste continuarea
Desert pariziene cu branza si stafide
Postat de: Corina33 in PrajituriAluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinuta sau foi...
Postat de: AlinaFizesan in PrajituriFoi : Punem la bain-marie zaharul, untul taiat bucatele, mierea, laptele, ouale si bicarbonatul. Dupa ce untul se topeste si se formeaza o compozitie cremoasa, lasam la fiert 5 minute pana...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemSpalam bine gutuile dupa care le dam prin razatoare. Amestecam apa cu zaharul si il punem la fiert.Dupa ce a fiert il rasturnam peste gutuile rase. Punem dulceata la fiert la inceput la foc mare...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: Toamna07 in Dulceata / GemSmochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si...Citeste continuarea
Dovlecei cu carne tocata
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpalam, curatam dovleceii si ii taiem cubulete. Calim cubulete de dovlecei in 100 ml ulei, ii saram si piperam. Dovleceii vor lasa zeama si practic acestia vor fierbe - cali. Ii lasam sa fiarba 10...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: eduard_09 in PuiCuratam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: Creatsa in Dulceata / GemPrunele spalate si curatate de samburi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pun pe aragaz la foc mic amestecand din cand in ele sa nu se lipeasca. (Eu le-am fiert cam 45 de minute ca au fost...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: Isabel in Dulceata / GemSe curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se...Citeste continuarea
Dulceata de struguri
Postat de: mon in ConserveSpalam strugurii si alegem bobitele de pe ciorchin. Punem bobitele la fiert cu apa cat sa le cuprinda Cand crapa coaja bobitelor scurgem apa si trecem boabele prin sita pentru a indeparta...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: doralinda72 in Dulceata / GemAm spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine,...Citeste continuarea
Dulceata de prune cu scortisoara
Postat de: simona72 in Dulceata / GemPrunele au fost spalate si curatate de samburi si codite. Au fost puse intr-o oala s-au cratita incapatoare, am adaugat zaharul si le-am lasat 1 ora sa-si lase sucul. am adaugat 2 batoane de...Citeste continuarea
Dulceata de prune cu vanilie
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulceata / Gem1. Prunele se spala, se indeparteaza codita si se scot samburii. Am cantarit prunele dupa ce am scos samburii. 2. Se aseaza in oala, se adauga zaharul, extractul de vanilie,...Citeste continuarea
Desert de gris cu lapte si fructe...
Postat de: adnia in DulciuriMod de preparare: Laptele se pune la fiert la foc mic. Se adauga 3-4 linguri zahar, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, in ploaie si amestecand continuu cu un tel. Se...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu legume
Postat de: ale_alyanna in Mancaruri de legumeSe pune ulei la incins intr-o tigaie Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se...Citeste continuarea
Desert placinta frageda cu branza...
Postat de: RuxyRux in PrajituriPentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie...Citeste continuarea
Desert galuste cu prune si gris
Postat de: Zamfira in DulciuriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar....Citeste continuarea
Dulce rapid
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm pus intr-un pahar cerealele, cateva faramitele de cioolata, inghetata, iar cereale, cicoolata si toppingul. Citeste continuarea
Dovleac copt – un deliciu
Postat de: FlaviaD in Mancaruri de legumeIn principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil. Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a...Citeste continuarea
Drob de nuci si ciuperci
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier. 2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in...Citeste continuarea
Dovlecel la cuptor
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legumeDovlecelul se taie in patru si se curata de coaja. Se scobeste cu o lingurita. Miezul se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Intr-un...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: Elena_Daria in Dulceata / GemSpalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita. Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore. Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branza
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite...Citeste continuarea
desert cheesecake marmorat cu...
Postat de: vio_dreams in PrajituriBlat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece....Citeste continuarea
Desert de fructe cu miez de lapte
Postat de: Dya in DulciuriFeliem fructele si miezul de lapte si le asezam una peste alta, in ordine, fie in forma de turnulet, fie intinse pe un platou. Le presaram cu scortisoara si adaugam mierea de albine si boabele de...Citeste continuarea
Dulceata aromata din prune bistrite
Postat de: lia in Dulceata / GemSpalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie. Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau...Citeste continuarea
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneSpalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi...Citeste continuarea
Dovlecel cu iaurt natural
Postat de: cris2711 in Mancaruri de legumeIntr-o oala mica se pune ceapa la calit in putin ulei de masline. Cand s-a calit, se adauga dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat marunt. Se pune apa ,pana acopera dovlecelul si se lasa...Citeste continuarea
Dulceata de rosii
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemRosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc; Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici; Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi; Se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat ciocolatos...
Postat de: merisor67 in PrajituriBlat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot. Batem albusurile...Citeste continuarea
Desert cu banane si piscoturi
Postat de: gabrielagina in DulciuriSe prepara pudding-ul conform instructiunilor de pe plic. Se curata bananele si se taie felii subtiri. Se rup piscoturile in bucatele mici si se adauga impreuna cu bananele in pudding....Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele. Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute. Punem ouale intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea
Desert cu inghetata si Ceva fin de...
Postat de: amalia01 in DulciuriIntr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider Stropesti bine cu sos caramel Presari niste jeleuri colorate Citeste continuarea
Desert placinta taraneasca cu mere
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branza la cuptor
Postat de: medioto59 in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa...Citeste continuarea
Dulceață de zmeură
Postat de: panacris in Dulceata / GemZmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr...Citeste continuarea
Dovlecei copti cu bacon si cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCoacem dovleceii si prajim feliile de bacon pe o tava de aragaz, apoi ii asezam intr-un vas incapator astfel: cate o felie de dovlecel condimentata cu busuioc, sare si chili, peste care adaugam...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben si piersici
Postat de: AnyCostescu in Dulceata / GemPepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete.. Piersicile le spalam , le indepartam samburele si le taiem cubulete. Se pun fructele intr-un ceaun de tuci.Se adauga zaharul si...Citeste continuarea
Dulceata din fructe de soc
Postat de: vio_dreams in Dulceata / GemDesfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte. Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in...Citeste continuarea
Dovlecel cu branza telemea
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumePregatim ingredientele : dovleacul il curatam de coaja ; branza o razuim sau o zdrobim cu furculita ; untul il taiem cubulete , mararul il tocam marunt . Dovleacul il taiem rondele mai...Citeste continuarea
Dovlecel cu rosii si mozzarela
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele. Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemFacem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30...Citeste continuarea
Dovlecel scazut
Postat de: cris2711 in Mancaruri de postSe curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline. Eu am adaugat si o lingurita de...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul cu mac: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina...Citeste continuarea