A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert prajitura cu nuci pralinate

Postat de: Creatsa in Prajituri

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Cerne faina amestecata cu...Citeste continuarea

Desert prajitura televizor

Postat de: Criss in Prajituri

Foi maro: Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga in prealabil amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume :) Se adauga apoi...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute cu stafide...

Postat de: simona72 in Conserve

Ardeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Gutuile se curata de puf si se spala bine. Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici. Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg. Gutuia oxideaza repede, dar nu...Citeste continuarea

Desert tort sah cu cappuccino

Postat de: timea in Torturi

Blat : Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa...Citeste continuarea

Desert rulada cu biscuiti

Postat de: Creatsa in Prajituri

Crema caramel: Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de: Corina33 in Prajituri

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinuta sau foi...

Postat de: AlinaFizesan in Prajituri

Foi : Punem la bain-marie zaharul, untul taiat bucatele, mierea, laptele, ouale si bicarbonatul. Dupa ce untul se topeste si se formeaza o compozitie cremoasa, lasam la fiert 5 minute pana...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Spalam bine gutuile dupa care le dam prin razatoare. Amestecam apa cu zaharul si il punem la fiert.Dupa ce a fiert il rasturnam peste gutuile rase. Punem dulceata la fiert la inceput la foc mare...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: Toamna07 in Dulceata / Gem

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si...Citeste continuarea

Dovlecei cu carne tocata

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Spalam, curatam dovleceii si ii taiem cubulete. Calim cubulete de dovlecei in 100 ml ulei, ii saram si piperam. Dovleceii vor lasa zeama si practic acestia vor fierbe - cali. Ii lasam sa fiarba 10...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: eduard_09 in Pui

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine...Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: Creatsa in Dulceata / Gem

Prunele spalate si curatate de samburi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pun pe aragaz la foc mic amestecand din cand in ele sa nu se lipeasca. (Eu le-am fiert cam 45 de minute ca au fost...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: Isabel in Dulceata / Gem

Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se...Citeste continuarea

Dulceata de struguri

Postat de: mon in Conserve

Spalam strugurii si alegem bobitele de pe ciorchin. Punem bobitele la fiert cu apa cat sa le cuprinda Cand crapa coaja bobitelor scurgem apa si trecem boabele prin sita pentru a indeparta...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: doralinda72 in Dulceata / Gem

Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine,...Citeste continuarea

Dulceata de prune cu scortisoara

Postat de: simona72 in Dulceata / Gem

Prunele au fost spalate si curatate de samburi si codite. Au fost puse intr-o oala s-au cratita incapatoare, am adaugat zaharul si le-am lasat 1 ora sa-si lase sucul. am adaugat 2 batoane de...Citeste continuarea

Dulceata de prune cu vanilie

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulceata / Gem

  1.  Prunele se spala, se indeparteaza codita si se scot samburii. Am cantarit prunele dupa ce am scos samburii.  2. Se aseaza in oala, se adauga zaharul, extractul de vanilie,...Citeste continuarea

Desert de gris cu lapte si fructe...

Postat de: adnia in Dulciuri

  Mod de preparare: Laptele se pune la fiert la foc mic. Se adauga 3-4 linguri zahar, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, in ploaie si amestecand continuu cu un tel. Se...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu legume

Postat de: ale_alyanna in Mancaruri de legume

Se pune ulei la incins intr-o tigaie Se taie ceapa marunt si se pune la calit in  uleiul  incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se...Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu branza...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune si gris

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar....Citeste continuarea

Dulce rapid

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Am pus intr-un pahar cerealele, cateva faramitele de cioolata, inghetata, iar cereale, cicoolata si toppingul.   Citeste continuarea

Dovleac copt – un deliciu

Postat de: FlaviaD in Mancaruri de legume

In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil. Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a...Citeste continuarea

Drob de nuci si ciuperci

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier. 2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in...Citeste continuarea

Dovlecel la cuptor

Postat de: amalia01 in Mancaruri de legume

Dovlecelul se taie in patru si se curata de coaja. Se scobeste cu o lingurita. Miezul se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Intr-un...Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: Elena_Daria in Dulceata / Gem

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita. Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore. Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite...Citeste continuarea

desert cheesecake marmorat cu...

Postat de: vio_dreams in Prajituri

Blat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece....Citeste continuarea

Desert de fructe cu miez de lapte

Postat de: Dya in Dulciuri

Feliem fructele si miezul de lapte si le asezam una peste alta, in ordine, fie in forma de turnulet, fie intinse pe un platou. Le presaram cu scortisoara si adaugam mierea de albine si boabele de...Citeste continuarea

Dulceata aromata din prune bistrite

Postat de: lia in Dulceata / Gem

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie. Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau...Citeste continuarea

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi...Citeste continuarea

Dovlecel cu iaurt natural

Postat de: cris2711 in Mancaruri de legume

Intr-o oala mica se pune ceapa la calit in putin ulei de masline. Cand s-a calit, se adauga dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat marunt. Se pune apa ,pana acopera dovlecelul si se lasa...Citeste continuarea

Dulceata de rosii

Postat de: amalia01 in Dulceata / Gem

Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc; Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici; Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi; Se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat ciocolatos...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Blat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot. Batem albusurile...Citeste continuarea

Desert cu banane si piscoturi

Postat de: gabrielagina in Dulciuri

Se prepara pudding-ul conform instructiunilor de pe plic.  Se curata bananele si se taie felii subtiri. Se rup piscoturile in bucatele mici si se adauga impreuna cu bananele in pudding....Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele. Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute. Punem ouale intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea

Desert cu inghetata si Ceva fin de...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Intr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider Stropesti bine cu sos caramel Presari niste jeleuri colorate Citeste continuarea

Desert placinta taraneasca cu mere

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza la cuptor

Postat de: medioto59 in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa...Citeste continuarea

Dulceață de zmeură

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Zmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr...Citeste continuarea

Dovlecei copti cu bacon si cascaval

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Coacem dovleceii si prajim feliile de bacon pe o tava de aragaz, apoi ii asezam intr-un vas incapator astfel: cate o felie de dovlecel condimentata cu busuioc, sare si chili, peste care adaugam...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben si piersici

Postat de: AnyCostescu in Dulceata / Gem

Pepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete.. Piersicile le spalam , le indepartam samburele si le taiem cubulete. Se pun fructele intr-un ceaun de tuci.Se adauga zaharul si...Citeste continuarea

Dulceata din fructe de soc

Postat de: vio_dreams in Dulceata / Gem

Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte. Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in...Citeste continuarea

Dovlecel cu branza telemea

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Pregatim ingredientele :  dovleacul il curatam de coaja ; branza o razuim sau o zdrobim cu furculita ; untul il taiem cubulete , mararul il tocam marunt . Dovleacul il taiem rondele mai...Citeste continuarea

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

Facem siropul din zahar apa si anason stelat, dupa ce este suficient de legat (facem proba cu picatura), adaugam fructele curatate de coaja si taiate cubulete. Fierbem dulceata la foc mare 20-30...Citeste continuarea

Dovlecel scazut

Postat de: cris2711 in Mancaruri de post

Se curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline. Eu am adaugat si o lingurita de...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]