A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert de vara cu fructe

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic Fructele se taie felioare Se aseaza in cupe (sau pahare) un strat crema, fructe, piscoturi insiropate in sucul de ananas Se repeta...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: Valclaudia in Dulceata / Gem

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni. Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele. Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta in...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender. Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Xandrinne in Dulceata / Gem

Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite.  Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se...Citeste continuarea

Desert rece cu zmeura si lichior de...

Postat de: FlaviaD in Dulciuri

Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a...Citeste continuarea

Dulceata de cirese negre cu rom si...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulceata / Gem

1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca. 2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie. 3. Se...Citeste continuarea

Dulceata de ringlote (Prune) cu...

Postat de: babi5 in Dulceata / Gem

Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix  cu sase linguri de zahar , sucul de lamie   si scortisoara. Am...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu rosii si lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,...Citeste continuarea

Desert blat de tort cu nuca

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final...Citeste continuarea

Diplomat cu mango

Postat de: Oana in Prajituri

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...Citeste continuarea

Desert cu pepene galben

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Jumatatea de pepene galben se scobeste in interior. Miezul se taie cubulete si incepem sa ornam carapacea cu feliile de pepene, piersica, pruna, adaugam mure si struguri. Il lasam la frigider...Citeste continuarea

Desert rapid cu biscuiti

Postat de: caroline in Prajituri

Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci. Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele,...Citeste continuarea

Dulceață de mure

Postat de: allinutza_bl in Dulceata / Gem

Murele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc....Citeste continuarea

Dulceata cu rubarba si ghimbir

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu...Citeste continuarea

Dulceata de fragute

Postat de: larisa_22 in Dulceata / Gem

Punem zaharul peste fragute si lasam pana a doua zi in frigider. Le fierbem cam 15 min. O sa va iasa cat pentru 4 tartine cu unt! Citeste continuarea

Desert cu crema de vanilie si capsuni

Postat de: Creatsa in Prajituri

Blat Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina...Citeste continuarea

Dovlecel pentru iarna

Postat de: Dea_Dea in Conserve

Dovleceii se curata de coaja. Se taie felii de 2-3 mm. Se pun in strecuratoare, se sareaza si se lasa la scurs 20 min. Se pun in pungi si se pun la congelator. Citeste continuarea

Diplomat cu iaurt si fructe de padure

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie Fructele se pun in strecuratoare la dezghetat si la scurs. Frisca se bate. Gelatina se hidrateaza. Si se pune peste iaurt, se...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / Gem

Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs. Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie...Citeste continuarea

Desert rapid cu iaurt si caise

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Pregatim un bol. Punem in el biscuitii inmuiati bine in cafea rece, apoi presam usor cu o lingurita pentru a se sfarma. Caisele spalate le-am taiat cubulete si le-am asezat peste biscuiti....Citeste continuarea

Desert de miez de lapte cu mar

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Marul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele. Se aranjeaza pe o farfurie...Citeste continuarea

Desertul bucatarasului pofticios:...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Am pregatit 2 boluri. Bananele le-am decojit si le-am sfarmat cu furculita. Am asezat cate una in bol, am pus cate 4 linguri de cafea peste fiecare si am amestecat. Am presarat cate-o...Citeste continuarea

Dorada la gratar cu cartofi natur...

Postat de: simona72 in Peste

Pestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin...Citeste continuarea

Dovlecel gratinat cu mozzarella...

Postat de: Doinavar in Mancaruri de legume

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania: “ Ingrediente: 3 dovlecei 2 bucăţi de mozzarella proaspătă ulei de măsline sare şi...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa...Citeste continuarea

Desert in cupa

Postat de: Bianca20 in Prajituri

Piscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga...Citeste continuarea

Desert rece cu ananas

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure. Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca de cocos si...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Blat: Biscuitii se piseaza, apoi se fierbe laptele cu cacao si zaharul. Se ia de pe foc si se adauga fiola de esenta de rom, apoi se amesteca toate cu biscuitii. Se lasa la racit, apoi se...Citeste continuarea

Dovlecei cu mujdei

Postat de: COSTEO in Aperitive / Garnituri

Se aleg dovlecei de marime potrivita,se curata de coaja,se taie felii rotunde,nu prea subtiri,se sareaza se pune,piper,cimbru si dupa 20 minute se sterg bine cu un prosop.Se bat ouale bine,punem...Citeste continuarea

Dovlecei cu branza,cascaval si...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii.Pentru ca erau tineri eu nu i-am curatat de coaja si nici de seminte.Ii dam pe razatoarea mare. Dam pe razatoare si branza si cascavalul.. Kaizerul il taiem cubulete mici....Citeste continuarea

Dovlecei cu branza la cuptor

Postat de: aliliana in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie rondele, se dau cu sare, piper.  Intr-un bol, se rade pe razatoarea mica branza de capra, se pune oul, se adauga smantana si toate acestea se amesteca. ...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: angyb in Porc

Taiem capetele dovleceilor ,iar  coaja o curatam pe alocuri,ii taiem pe lungime si scobim in centru. Saram dovleceii si taiem marunt miezul scobit. Taiem marunt ceapa si o calim in putin...Citeste continuarea

Desert de toamna, in plina vara

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara. Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu sos de usturoi a...

Postat de: nilgun in Mancaruri de legume

Dovleceii se curata de coaja si se taie felii mai grosute . Ouale se bat cu sare, piper si se amesteca cu patrunjel. Faina se pune intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se pune pesmetul care se...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: merisor67 in Dulceata / Gem

Murele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita. Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra. Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: simona72 in Dulceata / Gem

Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix,...Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop....Citeste continuarea

Dulceata caise

Postat de: ella87 in Dulceata / Gem

Am confiscat cca 2 kg de caise de la tara, am scos samburii si le-am taiat marunt. Plicul de gelfix l-am amestecat cu 2 lingur de zahar si am pus continutul peste caise, au fiert timp de 5...Citeste continuarea

Dulceata de corcoduşe

Postat de: botcrina in Dulceata / Gem

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine. Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele. Lăsăm să stea cu zahărul...Citeste continuarea

Dulceaţă de vişine cu zmeură

Postat de: botcrina in Dulceata / Gem

Scoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul. Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute....Citeste continuarea

Dulceata de Rubarba cu ghimbir

Postat de: rodicamaria in Dulceata / Gem

Tijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand. Se pune apoi la...Citeste continuarea

Dulceata de piersici albe

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

In vas punem fructele spalate curatate de samburi impreuna cu zahar si anason,lasam cateva ore sau de seara pana dimineata,apoi punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mare adunand spuma...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Spalam capsunile si le curatam de codite. Le scurgem bine de apa si adaugam zaharul peste ele. Le amestecam bine si le lasam  peste noapte cat sa lase sirop....Citeste continuarea

Desert la pahar ” Vanilla –...

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes. Pentru crema de vanilie , punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante...Citeste continuarea

Dovlecel cu floare pane

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / Gem

Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii. Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la...Citeste continuarea

Desert de vara

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Dupa cum arata poza nu este nicio filozofie in asamblarea acestui desert. Avem nevoie de ingredientele mentioante mai sus ( dar daca aveti si altele se pot folosi ) le asezam in bete speciale...Citeste continuarea

Desert prajitura savarina

Postat de: vio_dreams in Prajituri

Aluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]