Desert de vara cu fructe
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriSe pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic Fructele se taie felioare Se aseaza in cupe (sau pahare) un strat crema, fructe, piscoturi insiropate in sucul de ananas Se repeta...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: Valclaudia in Dulceata / GemAvem nevoie de 3 pepeni galbeni. Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele. Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta in...
Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender. Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: Xandrinne in Dulceata / GemSpalam afinele si le curatam de codite, frunzulite. Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se...Citeste continuarea
Desert rece cu zmeura si lichior de...
Postat de: FlaviaD in DulciuriCa sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a...Citeste continuarea
Dulceata de cirese negre cu rom si...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulceata / Gem1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca. 2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie. 3. Se...Citeste continuarea
Dulceata de ringlote (Prune) cu...
Postat de: babi5 in Dulceata / GemAm spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix cu sase linguri de zahar , sucul de lamie si scortisoara. Am...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in PestePestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,...Citeste continuarea
Desert blat de tort cu nuca
Postat de: Constelatialeu in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final...Citeste continuarea
Diplomat cu mango
Postat de: Oana in PrajituriGelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...Citeste continuarea
Desert cu pepene galben
Postat de: ralu_ca in DulciuriJumatatea de pepene galben se scobeste in interior. Miezul se taie cubulete si incepem sa ornam carapacea cu feliile de pepene, piersica, pruna, adaugam mure si struguri. Il lasam la frigider...Citeste continuarea
Desert rapid cu biscuiti
Postat de: caroline in PrajituriPrima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci. Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele,...Citeste continuarea
Dulceață de mure
Postat de: allinutza_bl in Dulceata / GemMurele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc....Citeste continuarea
Dulceata cu rubarba si ghimbir
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemCulegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu...Citeste continuarea
Dulceata de fragute
Postat de: larisa_22 in Dulceata / GemPunem zaharul peste fragute si lasam pana a doua zi in frigider. Le fierbem cam 15 min. O sa va iasa cat pentru 4 tartine cu unt! Citeste continuarea
Desert cu crema de vanilie si capsuni
Postat de: Creatsa in PrajituriBlat Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina...Citeste continuarea
Dovlecel pentru iarna
Postat de: Dea_Dea in ConserveDovleceii se curata de coaja. Se taie felii de 2-3 mm. Se pun in strecuratoare, se sareaza si se lasa la scurs 20 min. Se pun in pungi si se pun la congelator. Citeste continuarea
Diplomat cu iaurt si fructe de padure
Postat de: Dea_Dea in TorturiIaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie Fructele se pun in strecuratoare la dezghetat si la scurs. Frisca se bate. Gelatina se hidrateaza. Si se pune peste iaurt, se...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / GemMurele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs. Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie...Citeste continuarea
Desert rapid cu iaurt si caise
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPregatim un bol. Punem in el biscuitii inmuiati bine in cafea rece, apoi presam usor cu o lingurita pentru a se sfarma. Caisele spalate le-am taiat cubulete si le-am asezat peste biscuiti....Citeste continuarea
Desert de miez de lapte cu mar
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriMarul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele. Se aranjeaza pe o farfurie...Citeste continuarea
Desertul bucatarasului pofticios:...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAm pregatit 2 boluri. Bananele le-am decojit si le-am sfarmat cu furculita. Am asezat cate una in bol, am pus cate 4 linguri de cafea peste fiecare si am amestecat. Am presarat cate-o...Citeste continuarea
Dorada la gratar cu cartofi natur...
Postat de: simona72 in PestePestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin...Citeste continuarea
Dovlecel gratinat cu mozzarella...
Postat de: Doinavar in Mancaruri de legumeReteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania: “ Ingrediente: 3 dovlecei 2 bucăţi de mozzarella proaspătă ulei de măsline sare şi...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSpalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa...Citeste continuarea
Desert in cupa
Postat de: Bianca20 in PrajituriPiscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga...Citeste continuarea
Desert rece cu ananas
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure. Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de...Citeste continuarea
Desert rulada cu nuca de cocos si...
Postat de: comanligia in DulciuriBlat: Biscuitii se piseaza, apoi se fierbe laptele cu cacao si zaharul. Se ia de pe foc si se adauga fiola de esenta de rom, apoi se amesteca toate cu biscuitii. Se lasa la racit, apoi se...Citeste continuarea
Dovlecei cu mujdei
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriSe aleg dovlecei de marime potrivita,se curata de coaja,se taie felii rotunde,nu prea subtiri,se sareaza se pune,piper,cimbru si dupa 20 minute se sterg bine cu un prosop.Se bat ouale bine,punem...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza,cascaval si...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii.Pentru ca erau tineri eu nu i-am curatat de coaja si nici de seminte.Ii dam pe razatoarea mare. Dam pe razatoare si branza si cascavalul.. Kaizerul il taiem cubulete mici....Citeste continuarea
Dovlecei cu branza la cuptor
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, se taie rondele, se dau cu sare, piper. Intr-un bol, se rade pe razatoarea mica branza de capra, se pune oul, se adauga smantana si toate acestea se amesteca. ...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: angyb in PorcTaiem capetele dovleceilor ,iar coaja o curatam pe alocuri,ii taiem pe lungime si scobim in centru. Saram dovleceii si taiem marunt miezul scobit. Taiem marunt ceapa si o calim in putin...Citeste continuarea
Desert de toamna, in plina vara
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriLaptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara. Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de usturoi a...
Postat de: nilgun in Mancaruri de legumeDovleceii se curata de coaja si se taie felii mai grosute . Ouale se bat cu sare, piper si se amesteca cu patrunjel. Faina se pune intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se pune pesmetul care se...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemMurele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita. Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemZmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra. Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: simona72 in Dulceata / GemAfinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix,...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemVisinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop....Citeste continuarea
Dulceata caise
Postat de: ella87 in Dulceata / GemAm confiscat cca 2 kg de caise de la tara, am scos samburii si le-am taiat marunt. Plicul de gelfix l-am amestecat cu 2 lingur de zahar si am pus continutul peste caise, au fiert timp de 5...Citeste continuarea
Dulceata de corcoduşe
Postat de: botcrina in Dulceata / GemScoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine. Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele. Lăsăm să stea cu zahărul...Citeste continuarea
Dulceaţă de vişine cu zmeură
Postat de: botcrina in Dulceata / GemScoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul. Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute....Citeste continuarea
Dulceata de Rubarba cu ghimbir
Postat de: rodicamaria in Dulceata / GemTijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand. Se pune apoi la...Citeste continuarea
Dulceata de piersici albe
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemIn vas punem fructele spalate curatate de samburi impreuna cu zahar si anason,lasam cateva ore sau de seara pana dimineata,apoi punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mare adunand spuma...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Spalam capsunile si le curatam de codite. Le scurgem bine de apa si adaugam zaharul peste ele. Le amestecam bine si le lasam peste noapte cat sa lase sirop....Citeste continuarea
Desert la pahar ” Vanilla –...
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriImpartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes. Pentru crema de vanilie , punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante...Citeste continuarea
Dovlecel cu floare pane
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIntr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / GemVisinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii. Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la...Citeste continuarea
Desert de vara
Postat de: ralu_ca in DulciuriDupa cum arata poza nu este nicio filozofie in asamblarea acestui desert. Avem nevoie de ingredientele mentioante mai sus ( dar daca aveti si altele se pot folosi ) le asezam in bete speciale...Citeste continuarea
Desert prajitura savarina
Postat de: vio_dreams in PrajituriAluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem...Citeste continuarea