Dovlecei pane
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja si se taie felii de circa un centimetru. Se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Ouale se bat cu sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie. In alta...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: sufletista in Dulceata / GemVisinile le-am spalat si le-am lasat sa se scurga de apa,dupa care le-am scos samburii. Am asezat intr-o oala mai mare jumatate din visine, jumatate din zahar, restul de visine si de zahar...Citeste continuarea
Dulceaţă de afine
Postat de: diaconta in ConserveAfinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp....Citeste continuarea
Desert cu biscuiţi şi cireşe
Postat de: diaconta in DulciuriBiscuitii se faramiteaza.Eu am folosit mixerul la aceasta operatiune. Scoatem samburii cireselor si le punem cu putin zahar. Ciocolata maruntita se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert Ciocolatos
Postat de: panacris in PrajituriBiscuitii se toaca marunt in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit, dulceata de caspuni si esenta de butter/vanilie. Dupa ce se incorporeaza ingredientele, se aseaza blatul obtinut,...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: iri_love in Dulceata / GemPentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte. Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se...Citeste continuarea
Desert uşor de vară
Postat de: botcrina in DulciuriPregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste...Citeste continuarea
Dovlecel verde la grill
Postat de: BalintEmy92 in Mancaruri de postSe spala bine dovleceii, se taie rondele potrivite, nici foarte subtiri, dar nici groase ca altfel se fac mai greu . Se condimenteaza cu sare ,piper .Se presara ulei de masline ! Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: iri_love in Dulceata / GemPentru inceput punem la fiert apa cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cat fierbe apa si se formeaza siropul taiem pepenele si il curatam de seminte si de coarja, apoi taiem...Citeste continuarea
Desert cu zmeura
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana devin cremoase. Se adauga treptat si alternativ uleiul, laptele si iaurtul, mixand continuu. La final se adauga faina...Citeste continuarea
Desert prajitura cu orice fel de...
Postat de: susu in PrajituriBati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si apoi adaugi uleiul treptat. Albusurile batute spuma tare se adauga peste galbenusuri impreuna cu esentele, dupa plac, zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: alice_ciobanu in Dulceata / GemIntr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si...Citeste continuarea
Dulceaţă de vişine
Postat de: diaconta in ConserveCel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine. Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi. Intr-o...Citeste continuarea
Deliciu cu zmeura
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemSe spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu orez si legume
Postat de: medioto59 in Mancaruri de legumePrepararea umpluturii : ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoare. Vanata se spala si...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu fructoza
Postat de: ela in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: LUK in Dulceata / GemVisinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider). Urmatoarea zi se pune oala cu visine si...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriAm spalat bine dovleceii,iam sters cu un servet de bucatarie si iam taiat baghete. Intr-un bol amestecam iaurtul cu uleiul si sare dupa gust. In alt bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras....Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie
Postat de: mioritica in DulciuriMixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu ...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu busuioc
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Am spalat si curatat capsunile pe care am presarat jumatate din cantitatea de zahar . Am lasat sa se odihneasca peste noapte si a doua zi am fiert capsunile...Citeste continuarea
Dorada pe pat de legume
Postat de: gurita_ta2005 in PesteSe curata de solzi cu un cutit, se taie in doua si se scoate tot ce are pestele inauntru. Se condimenteaza cu multa sare, piper alb, oregano, rozmarin si salvie pe ambele parti. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Desert la pahar (2)
Postat de: privatelaura in PrajituriBiscuitii se rup bucatele si se asaza la baza paharului. (ca sa nu spun...pe fundul) Apoi asezam doua linguri de crema de branza, cat sa inundam putin biscuitii. Apoi punem cu generozitate...Citeste continuarea
Desert răcoros cu piersici şi...
Postat de: diaconta in DulciuriPiersicile se taie bucati ,se pun in blender si se fac pasta. Se adauga cele trei linguri de zahar,se pune intr-o cratita si se da un clocot.Se raceste si se amesteca cu 200 ml de iaurt. Se...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneDovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga Carnea o amestecam cu...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: dakris in Dulceata / GemZmeura se spala si se scurge. Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba si zaharul s-a topit, se adauga zmeura. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand de cateva ori cu...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: dakris in Mancaruri cu carneSosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale...Citeste continuarea
Dulceață de nuci verzi - varianta...
Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / GemSe aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde și se spală în câteva ape reci. Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru...Citeste continuarea
Desert cu orez in lapte, fructe si...
Postat de: adasev12 in DulciuriOrezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: miremirc in PrajituriMixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: andreea_angelo in Dulceata / GemSe spala ciresele si se scot samburii. Se toarna zaharul peste ele si se lasa cateva ore pt a lasa zeama. Zeama se pune la fiert pana aproape s-a inchegat(se incearca pe o farfurie). Se...Citeste continuarea
Desert racoritor
Postat de: ella87 in PrajituriAm pus praful de crema intr-un bol, am turnat 1/3 lapte rece si am mixat totul pana am obtinut o crema. Piscoturile le-am rupt in bucatele, am asezat un strat intr-un castronel, dupa care am facut...Citeste continuarea
Desert tort Preferita
Postat de: miremirc in TorturiBlat : Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara...Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: Steffy in Dulceata / GemSe aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar. Se curata de coaja verde cu un cutit de...Citeste continuarea
Dulceață de nuci verzi - varianta...
Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / GemNucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 5 minute dupa care se scurg. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline si se presara pesmet. Se...Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemNucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala...Citeste continuarea
Desert Rulouri cu crema de vanilie,...
Postat de: Steffy in PrajituriCum se prepara Desert Rulouri cu crema de vanilie, mai bune decat cele de la cofetarie: Rulouri: Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii...Citeste continuarea
Desert bombe de biscuiti
Postat de: Steffy in PrajituriBiscuitii si nuca se dau prin masina de tocat. Se freaca margarina cu zaharul pudra, se adauga albusurile de ou batute spuma. Toate se pun peste biscuitii si nuca maruntita, se adauga cacao,...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta a la Dr...
Postat de: panacris in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: LALY in PorcIntr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata, se taie bastonase, se presara cu sare si ii lasam 5-10 minute (pentru a scoate apa din ei). Pesmetul se amesteca cu branza de capra razuita fin. Uleiul se...Citeste continuarea
Dovlecel umplut la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam....Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: privatelaura in PrajituriAm batut galbenusurile cu zahar, am pus esenta vanilie, am adaugat faina si la sfarsit laptele. Am fiert la bain -marie compozitia pana a iesit ca o budinca. Am topit ciocolata cu...Citeste continuarea
Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriIntr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti la cuptor
Postat de: privatelaura in PuiDovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele. Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe...Citeste continuarea
Dulceata naturala de ghimbir
Postat de: lia in Dulceata / GemTopim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul. Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert ficateii dupa ce au fost lasati putin in apa rece. Pipotele si inimile se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul se fierbe separat. Dupa ce se lasa la racit se dau prin masina de...Citeste continuarea
Dulceata de cirese negre!
Postat de: panacris in ConserveCiresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la...Citeste continuarea
Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"
Postat de: adriana65 in PrajituriSe începe cu prepararea blatului. Ouăle şi zahărul se pun în vasul mixerului şi se bat la viteză maximă până îşi triplează volumul şi devin o...Citeste continuarea