A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dovlecei pane

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de circa un centimetru. Se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Ouale se bat cu sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie. In alta...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Visinile le-am spalat si le-am lasat sa se scurga de apa,dupa care le-am scos samburii. Am asezat intr-o oala mai mare jumatate din visine, jumatate din zahar, restul de visine si de zahar...Citeste continuarea

Dulceaţă de afine

Postat de: diaconta in Conserve

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp....Citeste continuarea

Desert cu biscuiţi şi cireşe

Postat de: diaconta in Dulciuri

Biscuitii se faramiteaza.Eu am folosit mixerul la aceasta operatiune. Scoatem samburii cireselor si le punem cu putin zahar. Ciocolata  maruntita se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert Ciocolatos

Postat de: panacris in Prajituri

Biscuitii se toaca marunt in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit, dulceata de caspuni si esenta de butter/vanilie. Dupa ce se incorporeaza ingredientele, se aseaza blatul obtinut,...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: iri_love in Dulceata / Gem

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte. Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se...Citeste continuarea

Desert uşor de vară

Postat de: botcrina in Dulciuri

Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste...Citeste continuarea

Dovlecel verde la grill

Postat de: BalintEmy92 in Mancaruri de post

Se spala bine dovleceii, se taie rondele potrivite, nici foarte subtiri, dar nici groase ca altfel se fac mai greu . Se condimenteaza cu sare ,piper .Se presara ulei de masline ! Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: iri_love in Dulceata / Gem

Pentru inceput punem la fiert apa cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar  vanilat. Cat fierbe apa si se formeaza siropul taiem pepenele si il curatam de seminte si de coarja, apoi taiem...Citeste continuarea

Desert cu zmeura

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana devin cremoase. Se adauga treptat si alternativ uleiul, laptele si iaurtul, mixand continuu. La final se adauga faina...Citeste continuarea

Desert prajitura cu orice fel de...

Postat de: susu in Prajituri

Bati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si apoi adaugi uleiul treptat. Albusurile batute spuma tare se adauga peste galbenusuri impreuna cu esentele, dupa plac, zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: alice_ciobanu in Dulceata / Gem

Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si...Citeste continuarea

Dulceaţă de vişine

Postat de: diaconta in Conserve

Cel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine. Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi. Intr-o...Citeste continuarea

Deliciu cu zmeura

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se    amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu orez si legume

Postat de: medioto59 in Mancaruri de legume

Prepararea umpluturii : ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoare. Vanata se spala si...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu fructoza

Postat de: ela in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: LUK in Dulceata / Gem

 Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider). Urmatoarea zi se pune oala cu visine si...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti la cuptor

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Am spalat bine dovleceii,iam sters cu un servet de bucatarie si iam taiat baghete. Intr-un bol amestecam iaurtul cu uleiul si sare dupa gust. In alt bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras....Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie

Postat de: mioritica in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu ...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu busuioc

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta  Am spalat si curatat capsunile pe care am presarat jumatate din cantitatea de zahar . Am lasat sa se odihneasca peste noapte si a doua zi am fiert capsunile...Citeste continuarea

Dorada pe pat de legume

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Se curata de solzi cu un cutit, se taie in doua si se scoate tot ce are pestele inauntru. Se condimenteaza cu multa sare, piper alb, oregano, rozmarin si salvie pe ambele parti. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea

Desert la pahar (2)

Postat de: privatelaura in Prajituri

Biscuitii se rup bucatele si se asaza la baza paharului. (ca sa nu spun...pe fundul) Apoi asezam doua linguri de crema de branza, cat sa inundam putin biscuitii. Apoi punem cu generozitate...Citeste continuarea

Desert răcoros cu piersici şi...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Piersicile se taie bucati ,se pun in blender si se fac pasta. Se adauga cele trei linguri de zahar,se pune intr-o cratita si se da un clocot.Se raceste si se amesteca cu 200 ml de iaurt. Se...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga Carnea o amestecam cu...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: dakris in Dulceata / Gem

Zmeura se spala si se scurge. Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba si zaharul s-a topit, se adauga zmeura. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand de cateva ori cu...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: dakris in Mancaruri cu carne

  Sosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale...Citeste continuarea

Dulceață de nuci verzi - varianta...

Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / Gem

Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde  și se spală în câteva ape reci. Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru...Citeste continuarea

Desert cu orez in lapte, fructe si...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: miremirc in Prajituri

Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt...Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: andreea_angelo in Dulceata / Gem

Se spala ciresele si se scot samburii. Se toarna zaharul peste ele si se lasa cateva ore pt a lasa zeama. Zeama se pune la fiert pana aproape s-a inchegat(se incearca pe o farfurie). Se...Citeste continuarea

Desert racoritor

Postat de: ella87 in Prajituri

Am pus praful de crema intr-un bol, am turnat 1/3 lapte rece si am mixat totul pana am obtinut o crema. Piscoturile le-am rupt in bucatele, am asezat un strat intr-un castronel, dupa care am facut...Citeste continuarea

Desert tort Preferita

Postat de: miremirc in Torturi

Blat : Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Steffy in Dulceata / Gem

Se aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar. Se curata de coaja verde cu un cutit de...Citeste continuarea

Dulceață de nuci verzi - varianta...

Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / Gem

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o...Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 5 minute dupa care se scurg. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline si se presara pesmet. Se...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala...Citeste continuarea

Desert Rulouri cu crema de vanilie,...

Postat de: Steffy in Prajituri

Cum se prepara Desert Rulouri cu crema de vanilie, mai bune decat cele de la cofetarie: Rulouri:  Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii...Citeste continuarea

Desert bombe de biscuiti

Postat de: Steffy in Prajituri

Biscuitii si nuca se dau prin masina de tocat. Se freaca margarina cu zaharul pudra, se adauga albusurile de ou batute spuma. Toate se pun peste biscuitii si nuca maruntita, se adauga cacao,...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta a la Dr...

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: LALY in Porc

Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine  si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata, se taie bastonase, se presara cu sare si ii lasam 5-10 minute (pentru a scoate apa din ei).  Pesmetul se amesteca cu branza de capra razuita fin. Uleiul se...Citeste continuarea

Dovlecel umplut la cuptor

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam....Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am batut galbenusurile cu zahar, am pus esenta vanilie,  am adaugat faina si la sfarsit laptele. Am fiert la bain -marie compozitia pana a iesit ca o budinca.  Am topit ciocolata cu...Citeste continuarea

Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti la cuptor

Postat de: privatelaura in Pui

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele. Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe...Citeste continuarea

Dulceata naturala de ghimbir

Postat de: lia in Dulceata / Gem

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul. Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pun la fiert ficateii dupa ce au fost lasati putin in apa rece. Pipotele si inimile se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul se fierbe separat. Dupa ce se lasa la racit se dau prin masina de...Citeste continuarea

Dulceata de cirese negre!

Postat de: panacris in Conserve

Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la...Citeste continuarea

Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"

Postat de: adriana65 in Prajituri

Se începe cu prepararea blatului. Ouăle şi  zahărul se pun în vasul mixerului şi se bat la viteză maximă până  îşi triplează volumul şi devin o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]