Dulcineea
Postat de: alexa_elena in PrajituriIngredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie,...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne si...
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carnePrima data ne ocupam de couscous pentru ca trebuie lasat sa se umfle 10 min. Punem cana de couscous intr-un castron incapator condimentam cu putina sare si adaugam o cana de apa fierbinte (masuram...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: mimmi in Dulceata / GemTaiem pepenele cubulete pe care le punem intr-o cratita cu fund gros,alternand un rand pepene,un rand de zahar. Stropim cu sucul de lamaie si lasam peste noapte acoperit,amestecand din cand in...Citeste continuarea
Dovlecel in aluat de snitele
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriDovlecelului spalat si curatat de coaja i se scoate mijlocul si se taie la 1 centimetru grosime, apoi se dau deoparte. Ouale sa sparg intr-un castron, peste ele se pune sare, piper si...Citeste continuarea
Dovlecei picanti ın otet
Postat de: kukibella in MuraturiDovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le. Separat se pune...Citeste continuarea
Dulceata de lebenita sau pepene verde
Postat de: burdulea56 in Dulceata / GemSe taie pepenele felii, se curata coaja verde a pepenelui si se arunca, se indeparteaza samburii, se taie bucatele feliile de pepene. Intr-o oala de 3 litri se adauga apa si otet in proportie de...Citeste continuarea
Dovlecei murati
Postat de: marinicayou10 in MuraturiSe pune pe foc intr-o craticioara apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si foile de dafin si se lasa sa fiarba. Se spala dovleceii si se taie rondele sau pe lung in felii...Citeste continuarea
Desert prajitura Romanita
Postat de: merisor67 in PrajituriBlat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa....Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii taiem felii, le saram si lasam cca 15 minute. Batem ouale cu sare si piper, adaugam laptele si faina si amestecam bine (sa iasa un aluat potrivit mai subtire ca...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeDovlecelul se curata de coaja si se taie felii potrivite (sa nu fie nici subtiri dar nici goase). Se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un prosop de hartie. Se prepara o pasta din 3 oua batute...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata si banane
Postat de: miremirc in TorturiBlat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptorul cu microunde
Postat de: margot12 in Mancaruri de legumeSe spala dovleceii si se taie felii grose si se aseaza pe o farfurie mare sau platou, se stropesc cu ulei, se condimenteaza, se pune si usturoiul strivit si se baga la cuptorul cu microunde 20-22...Citeste continuarea
Dulce untos cu banane
Postat de: caroline in PrajituriSe bate oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit. Adaugam faina, drojdia, un praf de sare si amestecam totul bine. O banana jumatate o taiem cuburi si o dam prin faina. O adaugam in compozitie....Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: Maria68 in Dulceata / GemSpalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem...Citeste continuarea
Desert „ Dia”
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi blatul. Am separat cele 5 oua. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele...Citeste continuarea
Desert galuste cu prune
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAm pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste. Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau...Citeste continuarea
Dulceata de mere
Postat de: adela1981 in Dulceata / GemEu v-am dat cantitatea de mere rezultata dupa ce am curatat , apoi am feliat. Am stropit merele cu zeama de lamaie si am presarat zaharul. Am amestecat si am lasat cca 30 min, apoi am pus pe foc...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: Sim0naWorld in Dulceata / GemPepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: Zamfira in Mancaruri de legumeCuratam dovleceii, ii spalam si ii taiem rondele foarte subtiri. Pregatim compozitia in care vom pune rondele de dovlecei. Amestecam ouale cu faina, praful de copt, sare, unt topit,...Citeste continuarea
Dulceață de pepene galben
Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / GemSe folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici....Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: panacris in Dulceata / GemAfinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru). Se cumpara de la magazin 2,5...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza pane
Postat de: adela1981 in Mancaruri de legumeDovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ). Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare. Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat....Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: bahna_violeta in DulciuriSe inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida. Pentru decor: zahar ars...Citeste continuarea
Desert de vara
Postat de: danaioana in DulciuriPepenele taiat cubulete se pune in blender pana se face o pasta se adauga zaharul si gelatina care a fost lasata la inmuiat in apa rece. Amestecul obtinut se lasa cam 30 minute sau chiar o ora la...Citeste continuarea
Dobos cu crema caramel
Postat de: iri_love in PrajituriPentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: bahna_violeta in Dulceata / GemSe spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de...Citeste continuarea
Dulceata de portocale
Postat de: bahna_violeta in Dulceata / GemSe soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: bahna_violeta in Dulceata / GemSe curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe...Citeste continuarea
Dulceata de banane
Postat de: bahna_violeta in Dulceata / GemSe curata bananele si se taie cubulete. Se pune zeama de la lamie peste, apoi zaharul si se lasa la fiert amestecand din cand in cand. Daca doriti ca dulceata sa nu contina bucati de banana, dupa...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti cu susan la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa. Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga...Citeste continuarea
Desert cu iaurt şi mure
Postat de: diaconta in DulciuriFrisca se mixeaza si se pune la frigider. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece. Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul). Punem...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSe spala bine afinele si se curata de codite. Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: alldaycooking in Dulceata / GemAfinele le-am pus intr-un vas ceramic si am adaugat fructoza. Am amestecat afinele si fructoza si le-am lasat 3-4 ore pentru a se forma un sirop. Am adaugat boabele de tonka si putin cardamon si...Citeste continuarea
Desert rece cu mure
Postat de: Zamfira in PrajituriOmogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze rosii
Postat de: alldaycooking in Dulceata / GemAm presarat fructoza peste coacazele fara codite. Am amestecat bine si am lasat sa stea 2,5-3 ore. Intre timp s-a format o cantitate destul de mare de sirop. Am fiert coacazele impreuna cu boabele...Citeste continuarea
Dulceata din coaja de pepene verde
Postat de: mitinita in ConserveSe curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeDovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele. Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: iri_love in Mancaruri de postDovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: sufletista in Dulceata / GemSpalam caisele si le scoatem samburii. Bucatile de caise le taiem bucati si le amestecam cu zaharul,acoperim si lasam pana a 2 zi la frigider. Punem oala pe foc potrivit,amestecand din cand in...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: sufletista in Dulceata / GemCuratam pepenele de samburi si de coaja,dupa care il taiem in bucati. Amestecam pepenele cu zaharul si zeama de la 1 lamaie mare si lasam 3-4 ore sa isi lase sucul Punem oala pe foc mic cca...Citeste continuarea
Drob turcesc
Postat de: mitinita in OaieSe curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste. Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa. Separat calim si carnea de porc....Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemAm spalat afinele si am dat deoparte. Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele. A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie...Citeste continuarea
Dulceata de fraguta si zmeura
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemAm spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte. Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce...Citeste continuarea
Dorada cu salata verde
Postat de: alba_zori in PesteDam drumul la cuptor la 180 grade,apoi pregatim o tavita de aluminiu cu ulei de masline,punem pestele,frunze de menta,rozmarin,un catel de usturoi,un pic de sare. Lasam la cuptor pana cand...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneDovleceIi ii curatam de coaja si ii scobim cu o lingura.Calim ceapa in putin ulei,adaugam si morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si carnea de porc taiata cuburi si lasam sa se prajeasca...Citeste continuarea
Deliciu cu dulceata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBatem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Amestecam galbenusurile cu plicurile de zahar si cu uleiul.rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri amestecand usor cu o...Citeste continuarea
Desert cu zmeura
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: susu in Mancaruri cu carneCouscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se...Citeste continuarea
Desert rulada cu cocos
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe pun intr-o craticioara, la foc mic, laptele, cacaua si zaharul pudra si se lasa pana se incalzeste bine compozitia. Se macina biscuiti marunt, peste care se toarna amestecul de lapte cald si...Citeste continuarea
Dorada la cuptor
Postat de: Mirela_Tilvescu in PesteSe asezoneaza pestele cu zeama de lamaie,sare,piper,boia si se lasa 30 minute.Intr-o tava se face un pat cu rondele de ceapa, usturoi si foi de dafin peste care se aseaza pestele.Apoi se...Citeste continuarea