A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dulcineea

Postat de: alexa_elena in Prajituri

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie,...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne si...

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carne

Prima data ne ocupam de couscous pentru ca trebuie lasat sa se umfle 10 min. Punem cana de couscous intr-un castron incapator condimentam cu putina sare si adaugam o cana de apa fierbinte (masuram...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Taiem pepenele cubulete pe care le punem intr-o cratita cu fund gros,alternand un rand pepene,un rand de zahar. Stropim cu sucul de lamaie si lasam peste noapte acoperit,amestecand din cand in...Citeste continuarea

Dovlecel in aluat de snitele

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Dovlecelului spalat si curatat de coaja i se scoate mijlocul si se taie la 1 centimetru grosime, apoi se dau deoparte. Ouale sa sparg intr-un castron, peste ele se pune sare, piper si...Citeste continuarea

Dovlecei picanti ın otet

Postat de: kukibella in Muraturi

Dovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le. Separat se pune...Citeste continuarea

Dulceata de lebenita sau pepene verde

Postat de: burdulea56 in Dulceata / Gem

Se taie pepenele felii, se curata coaja verde a pepenelui si se arunca, se indeparteaza samburii, se taie bucatele feliile de pepene. Intr-o oala de 3 litri se adauga apa si otet in proportie de...Citeste continuarea

Dovlecei murati

Postat de: marinicayou10 in Muraturi

Se pune pe foc intr-o craticioara apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si foile de dafin si se lasa sa fiarba. Se spala dovleceii si se taie rondele sau pe lung in felii...Citeste continuarea

Desert prajitura Romanita

Postat de: merisor67 in Prajituri

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa....Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii si ii taiem felii, le saram si lasam cca 15 minute. Batem ouale cu sare si piper, adaugam laptele si faina si amestecam bine (sa iasa un aluat potrivit mai subtire ca...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii potrivite (sa nu fie nici subtiri dar nici goase). Se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un prosop de hartie. Se prepara o pasta din 3 oua batute...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si banane

Postat de: miremirc in Torturi

Blat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptorul cu microunde

Postat de: margot12 in Mancaruri de legume

Se spala dovleceii si se taie felii grose si se aseaza pe o farfurie mare sau platou, se stropesc cu ulei, se condimenteaza, se pune si usturoiul strivit si se baga la cuptorul cu microunde 20-22...Citeste continuarea

Dulce untos cu banane

Postat de: caroline in Prajituri

Se bate oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit. Adaugam faina, drojdia, un praf de sare si amestecam totul bine. O banana jumatate o taiem cuburi si o dam prin faina. O adaugam in compozitie....Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: Maria68 in Dulceata / Gem

Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem...Citeste continuarea

Desert „ Dia”

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi blatul. Am separat cele 5 oua. Galbenusurile  le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Am pus cantitatile pentru 16-18 galuste. Se pot face cate portii vreti deodata. Eu am facut 2 portii si au iesit 36 galuste. Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau...Citeste continuarea

Dulceata de mere

Postat de: adela1981 in Dulceata / Gem

Eu v-am dat cantitatea de mere rezultata dupa ce am curatat , apoi am feliat. Am stropit merele cu zeama de lamaie si am presarat zaharul. Am amestecat si am lasat cca 30 min, apoi am pus pe foc...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: Sim0naWorld in Dulceata / Gem

Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor

Postat de: Zamfira in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii, ii spalam si ii taiem rondele foarte subtiri.  Pregatim compozitia in care vom pune rondele de dovlecei. Amestecam ouale cu faina, praful de copt, sare, unt topit,...Citeste continuarea

Dulceață de pepene galben

Postat de: elucubratiiculinare in Dulceata / Gem

Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici....Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Afinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru). Se cumpara de la magazin  2,5...Citeste continuarea

Dovlecei cu branza pane

Postat de: adela1981 in Mancaruri de legume

Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ). Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare. Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat....Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: bahna_violeta in Dulciuri

Se inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida. Pentru decor: zahar ars...Citeste continuarea

Desert de vara

Postat de: danaioana in Dulciuri

Pepenele taiat cubulete se pune in blender pana se face o pasta se adauga zaharul si gelatina care a fost lasata la inmuiat in apa rece. Amestecul obtinut se lasa cam 30 minute sau chiar o ora la...Citeste continuarea

Dobos cu crema caramel

Postat de: iri_love in Prajituri

Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a...Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: bahna_violeta in Dulceata / Gem

Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de...Citeste continuarea

Dulceata de portocale

Postat de: bahna_violeta in Dulceata / Gem

Se soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: bahna_violeta in Dulceata / Gem

Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe...Citeste continuarea

Dulceata de banane

Postat de: bahna_violeta in Dulceata / Gem

Se curata bananele si se taie cubulete. Se pune zeama de la lamie peste, apoi zaharul si se lasa la fiert amestecand din cand in cand. Daca doriti ca dulceata sa nu contina bucati de banana, dupa...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti cu susan la cuptor

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa. Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga...Citeste continuarea

Desert cu iaurt şi mure

Postat de: diaconta in Dulciuri

Frisca se mixeaza si se pune la frigider. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece. Amestecam murea cu cele 4 linguri de zaharl(se poate pune mai mult zahar daca este cazul). Punem...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Se spala bine afinele si se curata de codite. Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: alldaycooking in Dulceata / Gem

Afinele le-am pus intr-un vas ceramic si am adaugat fructoza. Am amestecat afinele si fructoza si le-am lasat 3-4 ore pentru a se forma un sirop. Am adaugat boabele de tonka si putin cardamon si...Citeste continuarea

Desert rece cu mure

Postat de: Zamfira in Prajituri

Omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de: alldaycooking in Dulceata / Gem

Am presarat fructoza peste coacazele fara codite. Am amestecat bine si am lasat sa stea 2,5-3 ore. Intre timp s-a format o cantitate destul de mare de sirop. Am fiert coacazele impreuna cu boabele...Citeste continuarea

Dulceata din coaja de pepene verde

Postat de: mitinita in Conserve

Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele. Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: iri_love in Mancaruri de post

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Spalam caisele si le scoatem samburii. Bucatile de caise le taiem bucati si le amestecam cu zaharul,acoperim si lasam pana a 2 zi la frigider. Punem oala pe foc potrivit,amestecand din cand in...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Curatam pepenele de samburi si de coaja,dupa care il taiem in bucati. Amestecam pepenele cu zaharul si zeama de la 1 lamaie mare si lasam 3-4 ore sa isi lase sucul Punem oala pe foc mic cca...Citeste continuarea

Drob turcesc

Postat de: mitinita in Oaie

Se curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste. Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa. Separat calim si carnea de porc....Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Am spalat afinele si am dat deoparte. Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele. A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie...Citeste continuarea

Dulceata de fraguta si zmeura

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Am spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte. Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce...Citeste continuarea

Dorada cu salata verde

Postat de: alba_zori in Peste

Dam drumul la cuptor la 180 grade,apoi pregatim o tavita de aluminiu cu ulei de masline,punem pestele,frunze de menta,rozmarin,un catel de usturoi,un pic de sare. Lasam la cuptor pana cand...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

DovleceIi ii curatam de coaja si ii scobim cu o lingura.Calim ceapa in putin ulei,adaugam si morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si carnea de porc taiata cuburi si lasam sa se prajeasca...Citeste continuarea

Deliciu cu dulceata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Amestecam galbenusurile cu plicurile de zahar si cu uleiul.rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri amestecand usor cu o...Citeste continuarea

Desert cu zmeura

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: susu in Mancaruri cu carne

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se...Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se pun intr-o craticioara, la foc mic, laptele, cacaua si zaharul pudra si se lasa pana se incalzeste bine compozitia. Se macina biscuiti marunt, peste care se toarna amestecul de lapte cald si...Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de: Mirela_Tilvescu in Peste

Se asezoneaza pestele cu zeama de lamaie,sare,piper,boia si se lasa 30 minute.Intr-o tava se face un pat cu rondele de ceapa, usturoi si foi de dafin peste care se aseaza pestele.Apoi se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]