Dulceata de gutui
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemCele 2 kg de gutui sunt cantarite dupa ce au fost curatate de partea interioara si partile deteriorate. Am pus pe foc intr-un vas apa si zaharul. Am lasat sa fiarba pana cand siropul...Citeste continuarea
Dorada roz la cuptor
Postat de: doralinda72 in PestePestii fiind curatati si spalati, i-am intepat cu cutitul si i-am presarat cu multa sare grunjoasa, dupa care i-am impachetat fiecare separat in hartie de copt. I-am pus la cuptor la foc...Citeste continuarea
Dakos
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriInmuiem painea in putina apa apoi o facem bucati mici si o punem intr-un bol, apoi taiem feta si rosiile in cuburi mici si le adaugam la paine. Punem si ceapa si restul de ingrediente (dupa...Citeste continuarea
Desert Oreo
Postat de: madi_marin in DulciuriCiocolata , frişca lichidă şi esenţa de vanilie se pun la foc mic şi se amestecă continuu până ce s-a topit toată ciocolata. Se pune la răcit. Gelatina se pune la...Citeste continuarea
Două dintr-o lovitură:lipie şi...
Postat de: Ade200 in PizzaFăina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte cu zahărul, apoi se dilueaza cu laptele şi se adaugă la aluat. Se frământă cam 10...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: Creatsa in TorturiPrima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire. Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si...Citeste continuarea
Desert prajitura amandina
Postat de: Criss in PrajituriBlat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata...Citeste continuarea
Doua prăjituri rapide cu mere sau...
Postat de: Ade200 in Prajituri1. Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi merele în bucăţele mici. Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt, 40-50 de minute până se aureşte bine....Citeste continuarea
Dulceata de dovleac
Postat de: panacris in Dulceata / GemDovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas...Citeste continuarea
Desert prajitura " Petre Roman"
Postat de: Ina in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar tos) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca. La final adaugam praful de...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute. Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se taie rondele de aproximativ 0.5 cm, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie putin. Apoi se dau prin faina, ou batut si se prajesc in ulei incins. Se...Citeste continuarea
Deliciu la pahar
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriBranza mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra, adaugand si zeama de lamaie. In 2 cupe am pus bucati de piscot, apoi am adaugat branzica mixata si am ornat cu felii de nectarina. Simplu si...Citeste continuarea
Dum Aloo (Curry de cartofi)
Postat de: RoXx in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata , se scot din apa si pastram cam 100 ml din apa in care au fiert cartofii.Ceapa se curata,se taie marunt si se...Citeste continuarea
Dovlecei si ardei umpluti
Postat de: Alinutza80 in PorcDovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte....Citeste continuarea
Dovlecel copt la cuptor
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postSpalam si curatam dovlecelul de miez,il taiem si-l punem in tava, asezonam cu zahar si scortisoara si lasam la cuptor pana se coce bine,nu masi stiu cat exact l-am lasat la cuptor:d....il puteti...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti la cuptor
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeDovlecelul se taie pe jumatate, pe lungime, si se scobeste miezul cu o lingurita. Morcovul se rade, la fel si telina, sau se maruntesc in robot impreuna cu ardeiul gras, mararul, leusteanul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Amandina
Postat de: Toamna07 in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare. Cand spuma e gata, adaugam zaharul, apoi apa,...Citeste continuarea
Desert tort cu ananas
Postat de: miremirc in TorturiBlat: mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar...Citeste continuarea
Degete de Halloween
Postat de: mitinita in Mancare copiiFelia de sunca se unge cu crema de branza si se ruleaza. Se fixeaza unghia din ardei rosu cu putina crema de branza. Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: lilik in Dulceata / GemNu pot sa va spun cate gutui am folosit pt ca le-am cantarit doar dupa ce le-am curatat si taiat cubulete. Alegem gutui coapte si sanatoase,pe care le spalam,le curatam de coaja si cotoare,apoi...Citeste continuarea
Diplomat cu fructe
Postat de: Ubulika in PrajituriBlat: Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se...Citeste continuarea
Desert prajitura Mimoza
Postat de: Ina in PrajituriFoile: Se pun ingredientele pe foc pana incep sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Intindem pe rand 4 foi pe care le...Citeste continuarea
Dulceata din catina Panacris
Postat de: panacris in Dulceata / GemZaharul se pune la fiert cu apa. Intre timp lamaia se spala bine si se taie cubulete. Dupa ce s=a topit zaharul, se adauga cubuletele de lamaie , se lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se adauga...Citeste continuarea
Dulce, acrisor si ceva fermecator
Postat de: rhapsody in SandvisuriUngem rondelele cu crema de branza. Punem apoi miezul de lapte pe margini, iar in centru punem bobitele de zmeura si rodie. Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: Mihaela_Voinea85 in PrajituriSe amesteca margarina cu faina si cubul de drojdie si se adauga esenta de vanilie. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute. Intre timp se taie rahatul in feliute mici. In functie de...Citeste continuarea
Dressing pentru paste si pizza
Postat de: nico15 in Pt. pasteRadacinoasele se spala, se curata si se vor rade pe razatoarea mica, ceapa taiata brunoise, tocam ardeiul, taiem marunt verdeata, taiem limete-ul in cubulete mai mici, ciupercile lamele, adaugam...Citeste continuarea
Deliciu cu ciocolata alba si nuca...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriBlatul de cacao: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine. Se adauga apa si galbenusurile...Citeste continuarea
Dulceata de pere
Postat de: Sim0naWorld in Dulceata / GemAm curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: Ina in PrajituriBLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua ,...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie
Postat de: miha in PestePestele se curata si se spala foarte bine, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust, atat pe interior cat si pe exterior. Ceapa se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei de masline...Citeste continuarea
Dulceata de sfecla rosie
Postat de: Valclaudia in Dulceata / GemAm pus apa la fiert cu zaharul pana s-a facut sirop ( de consistenta mierii). In acest sirop am adaugat coaja si miezul lamaii taiate marunt. Intre timp am curatat si taiat sfecla la...Citeste continuarea
Desert prajitura Baiadera
Postat de: Ina in PrajituriPunem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare. Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati...Citeste continuarea
Dulceata de sfecla rosie
Postat de: Bunica in Dulceata / GemIntr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat. Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete. Cand siropul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dulce de leche
Postat de: adriana65 in PrajituriCrema: Intr-un vas încăpător se pune cutia de lapte condensat, se acoperă cu apă şi se pune vasul pe foc, având grijă ca apa din vas să nu scadă, cutia de lapte să...Citeste continuarea
Dovlecel cu iz asiatic
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postAm taiat dovlecelul in bastonase, iar usturoiul, morcovul si ghimbirul le-am taiat marunt. Am calit in ulei usturoiul si ghimbirul, apoi am adaugat si morcovul. Am stins cu sos de soia...Citeste continuarea
Dulceata de pere
Postat de: rhapsody in Dulceata / Gem1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi. 2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea...Citeste continuarea
Dovleac copt cu migdale si miere
Postat de: Oana in DulciuriDovleacul se taie in bucati patrate si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se presara cu scortisoara si se coace in cuptor pana devine moale. Se scoate tava din cuptor si se presara peste...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si frisca
Postat de: miremirc in PrajituriTapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot ca sa nu...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: RoXx in Dulceata / GemSe pune apa cu zaharul la fiert pana se leaga si se face sirop. Gutuile se spala si se dau pe razatoare, apoi se pun treptat in siropul care fierbe. Se lasa la fiert pana ce gutuile devin roz si...Citeste continuarea
Desert rulada de biscuiti cu crema...
Postat de: Toamna07 in PrajituriFoi: Se fierbe laptele cu cacao si zahar. Se zdrobesc cat mai fin biscuitii (se pot macina la robot) si peste ei adaugam lichidul, aproape rece. Framantam foarte bine compozitia si o...Citeste continuarea
Desert „Roşu şi alb”
Postat de: diaconta in DulciuriGelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte. Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu cascaval
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriDovleceii ii curatam si ii taiem rondele,ii asezam intr-o strecuratoare,presaram sare si lasam 1 ora sa se scurga de zeama Amestecam ingredientele,usturoiul pisat,adaugam faina cat sa iasa ca o...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: mimmi in Dulceata / GemAnul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa....Citeste continuarea
Desert tort rapsodia aromelor
Postat de: miremirc in TorturiPentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze . Blat cocos : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie...Citeste continuarea
Desert tort de piscoturi cu crema...
Postat de: timea in TorturiPregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Dulceata de piersici cu ardei iute
Postat de: rhapsody in Dulceata / GemPuneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2! Adaugati piersicile...Citeste continuarea
Drob din piept de pui
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se fierbe in apa cu putina sare. Ficatul se inabusa intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si putina apa. Dupa ce s-a racit, pieptul se da prin masina de tocat iar ficatul se taie...Citeste continuarea
Desert papanasi cu smantana si...
Postat de: corina241 in PrajituriBranza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza. Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac....Citeste continuarea
Dulceata de mere
Postat de: dany3la in Dulceata / GemSe spala merele,apoi se curata de coaja si se taie in sferturi sau in felii subtiri(eu le-am taiat sferturi) Se pun merele si apa la fiert Dupa 30 min se adauga zaharul si se fierbe in...Citeste continuarea