A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa slaba de legume, cu gat de curcan

Postat de: ravanna in Supe

Gatul de curcan se pune la fiert intr-o oala de 5 litri si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute. Intre timp curatam legumele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si carne tocata de...

Postat de: ravanna in Mancaruri cu carne

Modul de preparare este relativ simplu   daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...Citeste continuarea

Salata de sprot afumat

Postat de: Bunica in Salate

Pune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l. Adauga peste pestele din castron  castravetele taiat marunt,zeama de  lamaie,iaurtul,ierburile aramate si...Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in...

Postat de: autodiag in Porc

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...Citeste continuarea

Sunca fiarta in zeama de varza, cu...

Postat de: Bucataras in Mezel de casa

Pune bucatile de  sunca in tr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa . Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta. Lasa sunca la sare pt 3...Citeste continuarea

Salata de vinete cu mustar si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea

Supa de somon si stiuca

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...Citeste continuarea

Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de: mihaelar63 in Peste

Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit...Citeste continuarea

Salata cu icre de caras

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...Citeste continuarea

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci...

Postat de: oanapl in Salate

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...Citeste continuarea

Snitel din salau

Postat de: oanapl in Salau

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2. Se sărează carnea. Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie

Postat de: Adrianele in Salate

Se fierbe sfecla întreagă și cu coajă. Se curăță de coajă după ce s-a răcit și se dă pe răzatoarea mare. Se amestecă cu sarea, uleiul, sucul de lămâie și chimenul...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu cremvusti

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele...Citeste continuarea

Salata de vinete cu smantana si tahini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea

Salata calda cu pui si tortellini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu burrata -...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic,...Citeste continuarea

Salata calda cu caracatita

Postat de: Bucataras in Salate

Lasa bucatile de caracatita la dezghetat. Daca caracatita e prefiarta se foloseste ca atare la prepararea salatei, dar daca nu, necesita fierbere cam 45 min -1 h, pana se fragezeste bine....Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand. Morcovii se curata si se taie in...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu carne de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele...Citeste continuarea

Supa crema din conopida, cartofi...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și...Citeste continuarea

Salata poloneza, cu fasole galbena,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de: Ksenya in Supe

  Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.  Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau...Citeste continuarea

Salau en papillote cu harissa si...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii....Citeste continuarea

Salata de paste cu telemea, rosii...

Postat de: RODIMUR in Salate

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă...Citeste continuarea

Salata de fasole galbena pastai cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu radacina de...

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti sfecla in apa cu sare  sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le.  Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea

Scrob cu hribi, urzici si leurda

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o...Citeste continuarea

Sarmale cu ghebe si carne

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu hrean si...

Postat de: Ina in Muraturi

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă,...Citeste continuarea

Snitele de vacuta cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci...Citeste continuarea

Sticky Chinese pork

Postat de: Bucataras in Porc

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la...Citeste continuarea

Salata de conopida cu porumb, ton...

Postat de: katty in Salate

Rupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem. Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem...Citeste continuarea

Supa cu carnati si cus-cus

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,...Citeste continuarea

Supa de legume cu cus-cus

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Salata cu branza calda de capra

Postat de: ctlina in Salate

Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde. Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa...Citeste continuarea

Salata calda de paste, cu legume si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui. Se curăță usturoiul, se...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra la...

Postat de: katty in Slow Cooker

Intr-o tigaie calim ceapa tocata fin in ulei. Cand ceapa a devenit translucida adaugam boiaua si oprim focul. A,estecam carnea tocata cu ceapa calita racita, orezul spalat, sare, piper, cimbru....Citeste continuarea

Salata de legume cu piept de pui la...

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam legumele, le spalam si le taiem in jumatati. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem cartofii, morcovii si pieptul de pui. Acoperim cu apa. Punem capacul si pornim aparatul pe High...Citeste continuarea

Supa de pui, ciuperci si legume...

Postat de: panacris in Supe

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea

Salata de varza alba, cu vinegreta

Postat de: vasimur in Salate

Curățăm varza de foile veștede și de cotoare, o spălăm, o scurgem bine după care o tocăm fideluțe, cât mai subțire posibil. Dacă aveți, puteți folosi o răzătoare specială...Citeste continuarea

Sarmale in frunze de vita de vie

Postat de: MotanLaOale in Porc

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat. Se ia o...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi si telina, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și...Citeste continuarea

Salata shaorma

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....Citeste continuarea

Supa crema din legume mexicane

Postat de: panacris in Supe

Ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit,...Citeste continuarea

Salata de boeuf cu legume fierte la...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Cartofii se curata de coaja si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, impreuna cu rasolul de vita pentru 3 ore la functia High. Pe la mijlocul programului se adauga si morcovii...Citeste continuarea

Salau in sos de rosii cu masline,...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Pestele se feliaza rondele. Prazul se taie marunt . Infierbantati uleiul in vasul slow cookerului Crock Pot . Adugati prazul , maslinele si caperele . Dupa ce...Citeste continuarea

Sandwici cald cu cremvusti si...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Chiflele se taie in doua . Pe fiecare chifla se unge pe o parte cu mustar , iar pe ceialalata cu hrean razuit . Se distribuie in mod egal cremvustii si branza . Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]