Tigaie picanta
Postat de: r3nat02006 in PuiSe pune pieptul la fiert in 150 ml de vin alb si 150 ml apa timp de 15 minute, timp in care se taie legumele si pastrama dupa bunul plac. Dupa ce pieptul este fiert se taie cubulete, se pun intr-o...Citeste continuarea
Tort racoritor cu banane
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un vas se mixeaza 150 g zahar cu galbenusurile pana devine omogen, adaugam laptele, faina in ploaie sa nu se formeze cocoloase si lasam pe foc pana se ingroasa crema. Crema o lasam...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, kiwi si banane...
Postat de: TAB1TA in PrajituriAm pornit cuptorul, la 210°. Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu lamaie
Postat de: simona72 in PrajituriTiramisu reţetă cu lamaie Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider. Facem un sirop din: o ceasca zahar...Citeste continuarea
Tocanita de mazare cu baby morcov...
Postat de: AnyCostescu in PorcLegumele se curata ,se taie si se calesc in ulei. Se pun si carnatii taiati felii si se lasa pana se albesc carnatii. Adaugam mazarea scursa si clatita. Punem apa cat sa curpinda totul ,...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu carne de porc
Postat de: TAB1TA in PorcBucatelele de carne, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele se pun in uleiul incins. Se lasa cateva minute si se adauga apa fiarta cat sa-I acopere. Se adauga rosiile rase si se lasa...Citeste continuarea
Tartă bakewell cu cremă frangipane
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos de ciuperci
Postat de: caroline in PasteCiupercile se scurg bine de lichidul de conservare.Iar daca nu sunt deja feliate,le feliem in felii subtiri. Intr-o tigaie punem la incins ulei si adaugam catelul de usturoi.Cind acesta a prins...Citeste continuarea
Tarta de legume la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii in coaja; morcovii i-am curatat, feliat si fiert separat. Cartofii fierti i-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare. Am adaugat cele 2 oua si condimentele, apoi am asezat...Citeste continuarea
Traistute cu ciocolata
Postat de: Valclaudia in PrajituriAm framantat aluatul amestecand ingredientele si l-am lasat timp de 30 min. la dospit. Am intins aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in patrate si am ascuns in fiecare patrat cate o...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un castron 250 g zahar se freaca cu 5 galbenusuri, se adauga 1 lingura de apa rece si pe rand inca 4 linguri de apa rece, faina. Albusurile se bat spuma cu 4 - 5 pliculete de zahar vanilat si...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata neagra
Postat de: Anett in PrajituriCiocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baia de aburi. Se lasa sa raceasca putin. O amestecam cu 2 linguri de cacao, iaurtul si mierea. Formam bilute mici pe care le dam prin pudra de cacao. Citeste continuarea
Tarta de ciocolata cu blat de...
Postat de: merisor67 in PrajituriBiscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot. Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat,...Citeste continuarea
Tocanita din limba de porc
Postat de: simona72 in PorcLimba de porc se spala si se curata de pielita de la baza limbii, se pune la fiert in apa si se fierbe doar pe jumatate. Cind este gata o scoatem pe un tocator de lemn si asa fierbinte o...Citeste continuarea
Tort Cristian
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o...Citeste continuarea
Tort de mere cu dulceata
Postat de: susu in DulciuriSe pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa care se tapeteaza bine peretii vasului cat este inca cald. Dupa ce s-a racit se unge cu unt si se...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si cafea
Postat de: susu in TorturiBlatul: Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originala
Postat de: gusti in PrajituriTiramisu reţetă originala Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit. Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Ela68 in PrajituriSe framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute. Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie...Citeste continuarea
Tort cu frisca
Postat de: AdriiAdi in Torturiai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de...Citeste continuarea
Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100
Postat de: Creatsa in TorturiPrima data pregatim blatul de baza . Batem ouale cu zaharul timp de 15 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Tapetam o tava de tort (20 cm) cu unt si...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si cascaval
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriAluatul : Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o...Citeste continuarea
Tort cu crema de zmeura si ciocolata
Postat de: Ela68 in TorturiBlatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel,...Citeste continuarea
Tarte Tatin
Postat de: alba_zori in PrajituriEste chiar simplu si bun! Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore. L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu...Citeste continuarea
Tarta cu mere si crema de vanilie
Postat de: Poliana in PrajituriPregatim aluatu l: Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura unde vom pune untul taiat cubulete, oul sarea si zaharul. Incepem sa framantam cu varfurile degetelor. Cand ajungem la un aluat...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu cartofi
Postat de: Irina in PuiSpalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le. Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu alune de padure
Postat de: Zamfira in TorturiTiramisu reţetă cu alune de padure Crema : frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa, deschisa la culoare, apoi adaugam treptat esenta de rom, zaharul vanilat...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa cu pui
Postat de: privatelaura in PuiCarneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa. Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: ianculubita in TorturiAlbusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam galbenusurile care au fost frecate cu ulei,apoi incorporam usor faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o...Citeste continuarea
Tagliatele cu midii
Postat de: simona72 in SpagheteMidiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Tort ecler cu afine
Postat de: alldaycooking in TorturiPentru aluat am procedat exact ca la reteta Coffe cravings . Din acest aluat am pregatit 2 foi cu diametrul de 22 cm. Restul aluatului l-am folosit pentru a face niste gogosele,...Citeste continuarea
Tartina maxi cu cartofi, branza si...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac. Intre...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: AdriiAdi in TorturiBati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si...Citeste continuarea
Tarta cu mere si gutui
Postat de: simona72 in PrajituriPt aluat: am amestecat untul cu zaharul, sarea, am adaugat apoi oul, coaja de portocala si am stins bicarbonatul in sucul de portocala. Le-am amestecat bine pe toate, am adaugat jumatate din...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: Criss in PrajituriSe amesteca faina cu zaharul pudra, vanilia si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: Retete_din_suflet in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca Faceti cafeaua si lasati-o la racit. Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca...Citeste continuarea
Tort cu ganache ciocolatos
Postat de: mimmi in TorturiPentru blat, separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si...Citeste continuarea
Tort San Valentino
Postat de: yaya67 in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă la pahar
Postat de: vio_dreams in DulciuriTiramisu reţetă la pahar Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam. Frecam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: carla27carla in PasteSe bat ouale cu un praf de sare,se adauga faina alba cat cuprinde pana se face un aluat care se poate intinde.Se intinde aluatul cu sucitorul in foaie subtire si se pune la uscat.Cand s-a zvantat...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: aliliana in Mancaruri de postIntr-o tigaie se pune la incins uleiul. Ceapa tocata marunt se pune putin la calit. Cand este gata pe jumatate se adauga ciupercile curatate si portionate mai mare. Se pune sare,...Citeste continuarea
Tort de clatite cu branza
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPreparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati...Citeste continuarea
Tort "la metru"
Postat de: marcelika in TorturiSeparam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer,...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta, ou si telemea
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie cubulete, cabanosul il taiem marunt. Intr-un ceaun se pune ulei de masline si se pune carnea la calit, se lasa cateva minute sa se caleasca bine, se stinge cu vinul rosu, se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu blat de caise
Postat de: Doinavar in TorturiPuneti intr-un castron gemul, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt, apoi amestecati cu uleiul si laptele. Adaugati esenta de rom, 1 lingurita coaja rasa de lamaie si faina, amestecand...Citeste continuarea
Tort de nuci si alune
Postat de: alexandra_petruta90 in TorturiSe incalzeste cuptorul la 160°. Se unge cu unt sau ulei, o forma pt tort, de 22 cm diametru; si se tapeteaza cu hartie de cuptor. Se macina nucile si alunele cat mai marunt. Se amesteca...Citeste continuarea
Tocana exotica
Postat de: antici_gabytza in PuiCarnea de pui o spalam si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face tocana adaugam putin ulei si prajim carnea pe ambele parti. O scoatem intr-o farfurie si o acoperim. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu inimi
Postat de: antici_gabytza in TorturiBlat - Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie.Treptat adaugam faina...Citeste continuarea
Tort pentru "Sfantul Valentin"
Postat de: angyb in TorturiBlat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu...Citeste continuarea
Tortellini cu prosciutto crudo si...
Postat de: Poliana in TortelliniTortellini ii punem la fiert in apa cu sare. II fierbem 6-7 minute, apoi ii scurgem de apa. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, punem cateii de usturoi si-i calim putin. Brocolli il...Citeste continuarea