Tort rapid
Postat de: sunrisseee in TorturiSe pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit...Citeste continuarea
Tort keto cu ciocolata si sirop de...
Postat de: RuxyRux in TorturiUntul de cacao se topeste pe baie de aburi. Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa. Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi...Citeste continuarea
Tort diplomat cu portocale
Postat de: Ela68 in TorturiSe freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri...Citeste continuarea
Tort fulg de nea
Postat de: stratulatgeorgiana in TorturiSe mixeaza ouale cu zaharul pana devin spuma,apoi se adauga faina in ploaie, se amesteca usor sa nu se lase,se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se baga la cuptor la...Citeste continuarea
Tort aperitiv din omleta
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriBatem ouale si adaugam cascavalul dat pe razatoare. Punem si ardeii capia taiati cubulete mai marisoare apoi asezonam cu sare si piper .Turnam compozitia in tava unsa cu unt . ...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: vio_dreams in PrajituriDin ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda....Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriPentru blat , strivim biscuitii, fie in robot, fie ii asezam intr-un prosop de bumbac, peste care trecem o sticla apasand pe ea cu forta. Topim untul si il turnam impreuna cu esenta de...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi
Postat de: angyb in TorturiAmestecam faina cu oul si un pic de lapte. Restul de lapte un punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa .Luam de pe foc si dam la...Citeste continuarea
Tarta cu gem de prune si nuci
Postat de: Criss in PrajituriSe amesteca faina cu zaharul pudra si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie...Citeste continuarea
Tort cu frisca
Postat de: loredanaaa in TorturiPregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o Adaugati crema,dar un sfert lasati pentru a doua foaie Se iau cam 250...Citeste continuarea
Tarta cu branza de vaca, fructe si...
Postat de: mosuletulene in Dulciuri1. "Blat" - biscuitii se zdrobesc marunt, la fel si samburii de nuci, se amesteca, untul se topeste si se incoropreaza in biscuiti, mie mi s-a parut ca e cam insuficient si am mai...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu nukerli
Postat de: Zamfira in PuiSpalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa,...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si banane
Postat de: angyb in TorturiBlatul: Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile. Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de...Citeste continuarea
Tarta rustica cu ardei
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriDin apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat. Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Taiem ardeii...Citeste continuarea
Tort cos cu trandafiri
Postat de: vio_dreams in TorturiBatem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt . Dam la cuptor la foc mediu pana se...Citeste continuarea
Tort inima de capsuni (fara lapte)
Postat de: alba_zori in TorturiPentru pandispan: Se separa ouale in doua boluri, intr-un bol galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar (daca vrem fin sau mixat la robot) cu zaharul vanilat, pana se topeste zaharul si devine o...Citeste continuarea
Tort tren cu crema de vanilie si...
Postat de: patrick_2010 in TorturiBlat: Se fac 2 pandispane din 10 oua fiecare: 10 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga pe rand 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga galbenusurile, se mai bate putin,...Citeste continuarea
Tortulet inimos
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se...Citeste continuarea
Tort cioco-banana
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in...Citeste continuarea
Tort cu piersici si ciocolata alba
Postat de: postavaru in TorturiBlat: Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma....Citeste continuarea
Tort cu banane
Postat de: amalia_84 in TorturiPentru blat: Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este...Citeste continuarea
Tortilla cu ciuperci
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu ulei punem ciupercile taiate marunt,dupa cateva minute cartofii(trebuia sa-i dau pe razatoare dar am preferat sa-i tai),punem capacul sa se abureasca si sa se inmoaie,descoperim sa se...Citeste continuarea
Tort / prajitura " Cusma lui Guguta"
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, smantana si coniacul dupa care se adauga bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina Se amesteca bine pana cand obtinem...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: adnia in DulciuriAm amestecat bine bine toate ingredientele intr-un bol mare, pana s-a format o bila de aluat, pe care am dat-o la rece pt. cca. 2 ore. Apoi am intinf foaia de aluat si am taiat forme, pe care...Citeste continuarea
Tort cu nuca
Postat de: Zamfira in TorturiBlat: omogenizam cele 10 galbenusuri cu zaharul pudra. Praful de copt il amestecam cu faina, albusurile le batem spuma. Adaugam treptat la galbenusuri cate o lingura de faina si cate o...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: loredanaaa in TorturiPregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina. Se pune zahărul...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: gaby_d in TorturiCaramelizeaza intr-o craticioara cu fund dublu (cu diametrul de 20 cm) 8 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Inclina cratita astfel incat sa tapetezi cu caramel peretii...Citeste continuarea
Tort Suprem
Postat de: Ela68 in TorturiBlatul : Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu...Citeste continuarea
Tigaie picanta
Postat de: ralu_ca in Mancaruri cu carneSe taie bucati mici carnea de porc, pui si carnatii. Intr-o cratita punem putin ulei, carnea de porc, amestecam, dupa care turnam un pahar cu vin alb si unul cu apa. Lasam sa fiarba pana...Citeste continuarea
Tort la metru - Reteta pentru un...
Postat de: miremirc in TorturiCum se prepara Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos 2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Tarta cu crema de ciocolata
Postat de: simona72 in PrajituriPregatim aluatul de tarta: se freaca untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi adaugam faina in care am pus sarea si amestecam pina se furmeaza un aluat. Il adunam cu mainile, il punem in...Citeste continuarea
Tort simplu de ciocolata
Postat de: adnia in TorturiPrepararea cremei este extrem de simpla: se rad cca. 50 gr. ciocolata, pt. decor. Alte 50 gr. ciocolata se taie cubulete mici (tot pt. decor). Restul de ciocolata se topeste pe baie de...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: antici_gabytza in PorcCarnea se taie bucatele si se condimenteaza dupa gust. Le punem la prajit cu putin ulei iar cand carnea incepe sa se prajeasca adaugam pasta de tomate, vinul si 2 catei de usturoi intregi. Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: Elena_Daria in TorturiIn cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim...Citeste continuarea
Tagliatelle cu spanac si scoici
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareFierbeti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj . Curatati si spalati legumele . Intr-o tigaie adanca puneti uleiul , untul , ceapasi usturoiul tocate , ardeiul rosu taiat cuburi ....Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si Skittles
Postat de: Irina in TorturiAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si capsuni
Postat de: Irina in TorturiCapsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit. Biscuitii se...Citeste continuarea
Tort de Sf Ioan
Postat de: Ana_Maria_P in TorturiSeparati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute....Citeste continuarea
Tort Anabel
Postat de: delia64 in TorturiBlatul Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt. Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: Ana_Maria_P in Mancaruri cu carnePunem carnita, ficateii si inimioarele+pipotele la fiert in recipiente separate, deoarece supa de la carnita o folosim pentru sos iar la celelalte vom schimba apa de 3 ori. Dupa ce s-au fiert...Citeste continuarea
Tort inima de primavara
Postat de: adnia in TorturiSe bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se...Citeste continuarea
Tort de zahar ars cu frisca si fructe
Postat de: delia64 in TorturiCrema de zahar ars Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit. Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: melinda84 in PrajituriSe curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe...Citeste continuarea
Taitei cu varza
Postat de: MotanLaOale in PasteVarza se lasa la desarat de seara pana dimineata. Se taie fideluta si se stoarce. Ceapa se toaca si se caleste in ulei cateva minute. Se pune boia si piper. Se pune varza si...Citeste continuarea
Tocană picantă de cartofi cu...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe curăță, se spală legumele. Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri. ...Citeste continuarea
Tartă cu afine si frişcă
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat. Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece. Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă. Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi...Citeste continuarea
Tarta cu mure
Postat de: rodicamaria in PrajituriUntul îl amestecăm uşor cu zahărul, adăugăm 1 ou, 1 picatura esenţa de vanilie, pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt şi le adăugăm la compoziţia precedentă...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de porc
Postat de: mimmi in PorcSe curata si se spala ceapa,dupa care se taie marunt si se pune la calit in ulei. Cand s-a sticlosat,se adauga boiaua,carnatul taiat rondele,carnea taiata cubulete. Se adauga apa si se lasa la...Citeste continuarea
Tarte cu crema de vanilie si fructe
Postat de: sabiradu in PrajituriPentru aluat punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata cubulete, galbenusurile, zaharul si sarea. Framantam repede aluatul si dupa ce se omogenizeaza il punem la frigider pentru cca 2...Citeste continuarea
Tocana de rosii cu marar si carne...
Postat de: Constelatialeu in PorcCuratam si taiem ceapa marunt, carnea bucatele. Am pregatit tuciuletul (asa mi-a venit sa fac in tuciulet), l-am pus la incins, am adaugat cca 50 ml ulei si am pus carnea sa se inabuse putin. Dupa...Citeste continuarea