Briosa cu inima de capsuna
Postat de: ReteteDePoveste in PrajituriGalbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Zaharul se pune treptat pentru ca altfel riscati sa mixati degeaba, si zaharul sa nu se mai topeasca. Cu cat compozitia...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCalim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte,...Citeste continuarea
Biscuiti din aluat de tarta
Postat de: xana in DulciuriDin aluatul simplu am intins o foaie subtire, iar din cel cu ciocolata am facut bilute mici. Am distribuit bilutele pe foaie si am mai trecut o data cu sucitorul ca ele sa se prinda de celalalt...Citeste continuarea
Bifes de vanat cu sos Mirandeza si...
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se...Citeste continuarea
Bagheta umpluta cu branza proaspata
Postat de: gabrielagina in DulciuriSe amesteca branza cu galbenusul de ou, zaharul vanilinat si sucul de lamaie. Baghetele se taie in 2 si fiecare bagheta se umple cu compozitie iar deasupra se da prin pesmet pentru ca sa nu iasa...Citeste continuarea
Borș de pipoțele și inimioare de...
Postat de: panacris in CiorbeMăruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se...Citeste continuarea
Budinca de chia
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol, puneti mai multa sau mai putina miere dupa gust. Puteti adauga stafide in loc de goji. Se da budinca la frigider pentru 15-30 de minute. Se...Citeste continuarea
Briose cu inka si Ceva Fin Delaco
Postat de: Elena_Daria in PrajituriPrima data ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem crema de branza, oul, zaharul si mixam bine. Dam apoi la rece pana la pregatirea aluatului pentru briose . Ouale inpreuna cu zaharul se...Citeste continuarea
Bruschetta caprese
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe pune painea la prajit. Usturoiul se toaca marunt. Rosiile spalate si mozzarella scursa bine se taie cubulete si se amesteca cu busuiocul tocat, uleiul de masline si otetul. Se...Citeste continuarea
Briose cu cirese si crema de branza
Postat de: Dea_Dea in DulciuriAlbusurile se bat spuma , se adauga zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza pana devin luciuoase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Bruschete cu somon
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriTaiem paine in bucati mai mici, nu conteaza forma. Le punem la cuptor pana se rumenes sau le facem la prajitorul de paine. Taiem fasii sau cubulete somonul, cascavalul, rosiile. Le...Citeste continuarea
Briose pufoase cu visine din aluat...
Postat de: danielaR in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste...Citeste continuarea
Budinca cu fructe si jelly
Postat de: Lia1 in PrajituriBudinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata pentru orice...
Postat de: Marian_xd in Prajituri1. Amesteci faina, praful de copt, cacao si ciocolata , amestecati , apoi adaugati oul, zaharul vanilat, uleiul, zaharul tos, lapte si omogenizati totul. 2. Torni compozitia in...Citeste continuarea
Briose cu budinca de vanilie
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de...Citeste continuarea
Budinca de capsuni si ciocolata
Postat de: babi5 in DulciuriSe pun intr-o cratita 400 ml lapte cu 4 linguri zahar si apoi il punem la fiert. Cind clocoteste adaugam praful de budinca dizolvat cu 100 ml lapte, lasam sa clocoteasca 5...Citeste continuarea
Bulion de ardei
Postat de: ianculubita in BulionArdeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se...Citeste continuarea
Budinca de paste si Ceva fin Cremos...
Postat de: Monica1997 in PasteSe pregatesc paqstele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr0un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua,zahar dupa gust,cutia de ceva fin cremos cu smantana,branza de...Citeste continuarea
Bomboane de biscuiti cu glazura de...
Postat de: aliliana in PrajituriStafidele se pun la inmuiat in sirop, alcool etc, dupa preferinta.Biscuitii se faramiteaza si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga stafidele, caisele confiate taiate bucati mici, rahatul taiat...Citeste continuarea
Budinca de prajitura cu visine
Postat de: ReteteDePoveste in PrajituriTaiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de...Citeste continuarea
Barcute umplute cu Ceva fin Crema...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCrema de branza o saram dupa gust si o amestecam cu oul si cu mararul tocat marunt. Formam bilute din aluatul de pizza, le intindem si le umplem cu crema de branza (nu foarte multa pentru ca...Citeste continuarea
Beef de vaca cu presunto
Postat de: cristeena20 in VitaFeliile de beef le condimentam cu sare si piper Intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; incalzim putin si adaugam feliile de carne. Le lasam dupa...Citeste continuarea
Briose cu crema de vanilie si zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriAlbusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu...Citeste continuarea
Briose aromate, cu ricotta si...
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste...Citeste continuarea
Brownie noisette cu ciocolata si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriTopim untul si apoi in el topim ciocolata noisette, amestecam bine apoi dam deoparte vasul de pe foc. Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi tripleaza volumul( aprox zece minute). Turnam...Citeste continuarea
Briose cu crema de lamaie
Postat de: papabundetot in PrajituriBRIOSE : Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi...Citeste continuarea
Burgeri de casa la gratar
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe amesteca carnea cu toate ingredientele enumerate si se da la rece minim 2 ore. Se formeaza cu mainile unse cu ulei , burgerii. Se prajesc burgerii la gratar . Se servesc feliaza...Citeste continuarea
Bulgarasi de cacao
Postat de: Gabrielle_Gabi in DulciuriBiscuitii si nuca se macina cu un sucitor. Intr-o cratita se pune laptele cu untul taiat cubulete la foc mic si se amesteca pentru a se topi. Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste....Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriAm frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul...Citeste continuarea
Biscuiti Shortbread
Postat de: gatiticuspor in DulciuriFramantati untul cu faina pana ce obtineti un aluat faramicios, adaugati zaharul si amestecati pana ce se omogenizeaza. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai...Citeste continuarea
Budinca cu dovlecei
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama....Citeste continuarea
Baba Ganoush
Postat de: adnia in Mancaruri de postMod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu...Citeste continuarea
Branza feta la gratar
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriAsezam pe folia de aluminiu ulei de masline, ardei taiati subtirel, rosii felii, busuioc, cimbru, ulei de masline, o felie branza de grosimea unui deget, iar ardei si rosii, ulei si strangem folia...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriTaiati bagheta in felii potrivite, ungeti-le cu putin ulei de masline pe ambele parti si bagati-le la cuptor pentru a se praji, intorcandu-le pe ambele parti. Scoateti feliile de bagheta din...Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem faina, praful de copt si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo untura, uleiul, apa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios (posibil sa mai adaugam...Citeste continuarea
Budinca de paste cu ciuperci
Postat de: ianculubita in PenneCalim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si...Citeste continuarea
Bruschette cu pui, cascaval si...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriRumenim usor feliile de paine, atat cat sa devina aurii. Le frecam cu un catel de usturoi , si apoi le ungem cu ulei de masline. Cat timp se afla la cuptor pregatim compozitia:...Citeste continuarea
Bruschete cu ciuperci
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare ....Citeste continuarea
Branza de migdale
Postat de: DeliciiSanatoase in Aperitive / GarnituriMigdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda si astfel coaja se va lua mai usor. Se pot folosi si cu tot cu coaja, insa textura va iesi...Citeste continuarea
Bounty raw vegan
Postat de: DeliciiSanatoase in DulciuriAm ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu ficat de pui
Postat de: merisor67 in FicatMai intai pregatim ficatul. Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare. Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul...Citeste continuarea
Banana cu lapte si migdale
Postat de: Lia1 in BauturiPunem in blender banana felii, aromele, migdalele si jumatate din lapte. Mixam bine. Adaugam si restul de lapte si mai mixam pana devine spumos. Pentru decor, pudram interiorul unui pahar...Citeste continuarea
Bomboane de pandispan
Postat de: andaoana in DulciuriBlatul : Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul . Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata la cuptor
Postat de: xana in PrajituriAlbusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste...Citeste continuarea
Bruschete cu pesto
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriAm rumenit feliile de paine in toaster. Rosiile le-am spalat, le-am taiat cubulete, am pus lingurita de ulei peste ele, presarat putina sare si am amestecat. Feliile de paine le-am...Citeste continuarea
Brownies cu nuci
Postat de: Criss in PrajituriCiocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se...Citeste continuarea
Bacon cu mozzarella si pepene galben
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBaconul il taiem in bucati potrivite nu foarte mici. Pepenele se curata de seminte si se scobesc bilute cu ajutorul unei cupe de inghetata sau o alta forma rotunda. La fel se procedeaza si...Citeste continuarea
Bruschette
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriRosiile se spala bine si se taie cubulete. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt si se adauga peste rosii. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga cimbrul si uleiul de masline. Se...Citeste continuarea
Branza de casa
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriLaptele dulce l-am turnat intr-o oala si l-am lasat sa se incalzeasca la foc moderat (nu sa fiarba ), apoi am adaugat laptele batut amestecand foarte usor. Eu de data asta am vrut branzica sarata...Citeste continuarea