A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briosa cu inima de capsuna

Postat de: ReteteDePoveste in Prajituri

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Zaharul se pune treptat pentru ca altfel riscati sa mixati degeaba, si zaharul sa nu se mai topeasca. Cu cat compozitia...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte,...Citeste continuarea

Biscuiti din aluat de tarta

Postat de: xana in Dulciuri

Din aluatul simplu am intins o foaie subtire, iar din cel cu ciocolata am facut bilute mici. Am distribuit bilutele pe foaie si am mai trecut o data cu sucitorul ca ele sa se prinda de celalalt...Citeste continuarea

Bifes de vanat cu sos Mirandeza si...

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se...Citeste continuarea

Bagheta umpluta cu branza proaspata

Postat de: gabrielagina in Dulciuri

Se amesteca branza cu galbenusul de ou, zaharul vanilinat si sucul de lamaie. Baghetele se taie in 2 si fiecare bagheta se umple cu compozitie iar deasupra se da prin pesmet pentru ca sa nu iasa...Citeste continuarea

Borș de pipoțele și inimioare de...

Postat de: panacris in Ciorbe

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se...Citeste continuarea

Budinca de chia

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, puneti mai multa sau mai putina miere dupa gust. Puteti adauga stafide in loc de goji. Se da budinca la frigider pentru 15-30 de minute. Se...Citeste continuarea

Briose cu inka si Ceva Fin Delaco

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Prima data ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem crema de branza, oul, zaharul si mixam bine. Dam apoi la rece pana la pregatirea aluatului pentru briose . Ouale inpreuna cu zaharul se...Citeste continuarea

Bruschetta caprese

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se pune painea la prajit. Usturoiul se toaca marunt. Rosiile spalate si mozzarella scursa bine se taie cubulete si se amesteca cu busuiocul tocat, uleiul de masline si otetul. Se...Citeste continuarea

Briose cu cirese si crema de branza

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza pana devin luciuoase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea

Bruschete cu somon

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Taiem paine in bucati mai mici, nu conteaza forma. Le punem la cuptor pana se rumenes sau  le facem la prajitorul de paine. Taiem fasii sau cubulete somonul, cascavalul, rosiile. Le...Citeste continuarea

Briose pufoase cu visine din aluat...

Postat de: danielaR in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste...Citeste continuarea

Budinca cu fructe si jelly

Postat de: Lia1 in Prajituri

Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata pentru orice...

Postat de: Marian_xd in Prajituri

  1. Amesteci faina, praful de copt, cacao si ciocolata , amestecati , apoi adaugati oul, zaharul vanilat, uleiul, zaharul tos, lapte si omogenizati totul.   2. Torni compozitia in...Citeste continuarea

Briose cu budinca de vanilie

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de...Citeste continuarea

Budinca de capsuni si ciocolata

Postat de: babi5 in Dulciuri

Se pun intr-o cratita 400 ml lapte cu 4 linguri zahar si apoi il punem la fiert. Cind clocoteste  adaugam  praful de budinca  dizolvat cu 100 ml lapte, lasam sa  clocoteasca 5...Citeste continuarea

Bulion de ardei

Postat de: ianculubita in Bulion

Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se...Citeste continuarea

Budinca de paste si Ceva fin Cremos...

Postat de: Monica1997 in Paste

Se pregatesc paqstele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr0un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua,zahar dupa gust,cutia de ceva fin cremos cu smantana,branza de...Citeste continuarea

Bomboane de biscuiti cu glazura de...

Postat de: aliliana in Prajituri

Stafidele se pun la inmuiat in sirop, alcool etc, dupa preferinta.Biscuitii se faramiteaza si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga stafidele, caisele confiate taiate bucati mici, rahatul taiat...Citeste continuarea

Budinca de prajitura cu visine

Postat de: ReteteDePoveste in Prajituri

Taiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de...Citeste continuarea

Barcute umplute cu Ceva fin Crema...

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Crema de branza o saram dupa gust si o amestecam cu oul si cu mararul tocat marunt. Formam bilute din aluatul de pizza, le intindem si le umplem cu crema de branza (nu foarte multa pentru ca...Citeste continuarea

Beef de vaca cu presunto

Postat de: cristeena20 in Vita

Feliile de beef le condimentam cu sare si piper Intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; incalzim putin si adaugam feliile de carne. Le lasam dupa...Citeste continuarea

Briose cu crema de vanilie si zmeura

Postat de: papabundetot in Prajituri

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu...Citeste continuarea

Briose aromate, cu ricotta si...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste...Citeste continuarea

Brownie noisette cu ciocolata si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Topim untul si apoi in el topim ciocolata noisette, amestecam bine apoi dam deoparte vasul de pe foc. Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi tripleaza volumul( aprox zece minute). Turnam...Citeste continuarea

Briose cu crema de lamaie

Postat de: papabundetot in Prajituri

BRIOSE : Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi...Citeste continuarea

Burgeri de casa la gratar

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea cu toate ingredientele enumerate si se da la rece minim 2 ore. Se formeaza cu mainile unse cu ulei , burgerii. Se prajesc burgerii la gratar . Se servesc feliaza...Citeste continuarea

Bulgarasi de cacao

Postat de: Gabrielle_Gabi in Dulciuri

Biscuitii si nuca se macina cu un sucitor. Intr-o cratita se pune laptele cu untul taiat cubulete la foc mic si se amesteca pentru a se topi. Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste....Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Am frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul...Citeste continuarea

Biscuiti Shortbread

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Framantati untul cu faina pana ce obtineti un aluat faramicios, adaugati zaharul si amestecati pana ce se omogenizeaza. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai...Citeste continuarea

Budinca cu dovlecei

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama....Citeste continuarea

Baba Ganoush

Postat de: adnia in Mancaruri de post

  Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu...Citeste continuarea

Branza feta la gratar

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Asezam pe folia de aluminiu ulei de masline, ardei taiati subtirel, rosii felii, busuioc, cimbru, ulei de masline, o felie branza de grosimea unui deget, iar ardei si rosii, ulei si strangem folia...Citeste continuarea

Bruschette cu rosii (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / Garnituri

Taiati bagheta in felii potrivite, ungeti-le cu putin ulei de masline pe ambele parti si bagati-le la cuptor pentru a se praji, intorcandu-le pe ambele parti. Scoateti feliile de bagheta din...Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem faina, praful de copt si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo untura, uleiul, apa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios (posibil sa mai adaugam...Citeste continuarea

Budinca de paste cu ciuperci

Postat de: ianculubita in Penne

Calim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si...Citeste continuarea

Bruschette cu pui, cascaval si...

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Rumenim usor feliile de paine, atat cat sa devina aurii. Le frecam cu un catel de  usturoi , si apoi le ungem cu ulei de masline. Cat  timp se afla la cuptor pregatim compozitia:...Citeste continuarea

Bruschete cu ciuperci

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Pregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare ....Citeste continuarea

Branza de migdale

Postat de: DeliciiSanatoase in Aperitive / Garnituri

Migdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda si astfel coaja se va lua mai usor. Se pot folosi si cu tot cu coaja, insa textura va iesi...Citeste continuarea

Bounty raw vegan

Postat de: DeliciiSanatoase in Dulciuri

Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu ficat de pui

Postat de: merisor67 in Ficat

Mai intai pregatim ficatul. Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare. Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul...Citeste continuarea

Banana cu lapte si migdale

Postat de: Lia1 in Bauturi

Punem in blender banana felii, aromele, migdalele si jumatate din lapte.  Mixam bine. Adaugam si restul de lapte si mai mixam pana devine spumos. Pentru decor, pudram interiorul unui pahar...Citeste continuarea

Bomboane de pandispan

Postat de: andaoana in Dulciuri

Blatul :  Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul . Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata la cuptor

Postat de: xana in Prajituri

Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste...Citeste continuarea

Bruschete cu pesto

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Am rumenit feliile de paine in toaster. Rosiile le-am spalat, le-am taiat cubulete, am pus lingurita de ulei peste ele, presarat putina sare si  am amestecat. Feliile de paine le-am...Citeste continuarea

Brownies cu nuci

Postat de: Criss in Prajituri

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se...Citeste continuarea

Bacon cu mozzarella si pepene galben

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Baconul il taiem in bucati potrivite nu foarte mici. Pepenele se curata de seminte si se scobesc bilute cu ajutorul unei cupe de inghetata sau o alta forma rotunda. La fel se procedeaza si...Citeste continuarea

Bruschette

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala bine si se taie cubulete. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt si se adauga peste rosii. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga cimbrul si uleiul de masline. Se...Citeste continuarea

Branza de casa

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Laptele dulce l-am turnat intr-o oala si l-am lasat sa se incalzeasca la foc moderat (nu sa fiarba ), apoi am adaugat laptele batut amestecand foarte usor. Eu de data asta am vrut branzica sarata...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]