A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti glazurati

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut si untura. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam...Citeste continuarea

Biscuiti shortbread

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata 2

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.Adaugam treptat uleiul ca la maioneza.Apoi adaugam laptele,faina, amestecam cu praful de copt si esenta. Amestecam cu o lingura...Citeste continuarea

Brownie cu ciocolata

Postat de: Giana in Prajituri

Mixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii si somon

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Cornurile se taie in felii subtiri. Luam tava aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Asezam feliile de cornuri in tava.le stropim cu ulei.saram ,piperam,rasnim usturoiul si ierburile si...Citeste continuarea

Bombonele cu Kiwi si cocos

Postat de: bianca92 in Vegan / Raw vegan

Fructele de kiwi se curata de coaja si se paseaza cu blender-ul apoi se amesteca cu mierea si nuca de cocos rasa. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute mici si se aseaza intr-un vas. Se da la...Citeste continuarea

Baghete si chifle cu dovleac

Postat de: adnia in Piine

Mod de preparare Dovleacul copt se proceseaza in blender, impreuna cu apa, condimentele, uleiul si sarea, pana se obtine un piure fin. Se transfera intr-un bol incapator, dupa care se adauga, pe...Citeste continuarea

Briose pizza

Postat de: vio_dreams in Pizza

Taiem cubulete sunca presata, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea mare. Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentul pentru pizza. Adaugam faina si praful de copt...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate...Citeste continuarea

Biscuiti Cristal

Postat de: Giana in Prajituri

Se amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie....Citeste continuarea

Bagheta usturoiata

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Bagheta trebuie sa fie veche de o zi, pentru ca se taie mai bine. Deci se taie bagheta in doua pe lungime. Se amesteca untul moale cu usturoiul curatat si pisat si cu patrunjelul tocat. Se...Citeste continuarea

Briose cu spuma de caramel

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra...Citeste continuarea

Budinca de dovleac cu ciuperci

Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw vegan

Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard. Am pus...Citeste continuarea

Briose cu ton si legume

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Scurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica.  Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de...Citeste continuarea

Broccoli cu orez

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Broccoli se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se taie marunt. Orezul se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit. Morcovul se curata si se fierbe...Citeste continuarea

Bruschete cu cascaval Delaco

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Feliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide. Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit...Citeste continuarea

Boccelute intoarse cu crema de...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa. Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Amestecam galbenusurile cu crenvusti taiati marunt,ardeiul taiat marunt,smantana si faina alba. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Ungem forme...Citeste continuarea

Budinca cu branza si legume

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si...Citeste continuarea

Brownies cu nuci

Postat de: Giana in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si...Citeste continuarea

Briose daneze

Postat de: angyb in Prajituri

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de...Citeste continuarea

Bocelute cu brinzica

Postat de: deea2686 in Prajituri

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: privatelaura in Prajituri

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am...Citeste continuarea

Bruschette cu zacusca tartinabila...

Postat de: FlaviaD in Aperitive / Garnituri

Eu am ales sa pun rapid cateva felii de paine integrala la toseter si apoi sa tai fiecare felie de paine in trei parti. Am pus intre timp si doua oua la fiert. Pe fiecare felie am intins...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas am pus faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, uleiul, laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios....Citeste continuarea

Briose cu banane si frisca

Postat de: simona72 in Dulciuri

Ouale intregi se pun in robotul de bucatarie cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul, vanilia, care va intarii si va mai deschde ouale la culoare. Adaugam uleiul in fir...Citeste continuarea

Bulete de branza umplute

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam bine branza si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici,potrivim de gust, apoi cu palmele ude formam sfere,in mijloc punem cate o boaba de strugure  sau cate o...Citeste continuarea

Biscuiti cu stafide

Postat de: nilgun in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, scortisoara, sarea si zaharul. Adaugam apoi si oul, untul topit, laptele si esenta de rom. Se amesteca bine toate ingredientele cu o paleta. ...Citeste continuarea

Branza cu verdeata, facuta in casa

Postat de: FlaviaD in Mancare copii

Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am...Citeste continuarea

Briose din faina integrala cu banane

Postat de: papabundetot in Prajituri

Intr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane...Citeste continuarea

Briose de ciocolata

Postat de: karla in Dulciuri

Am pus cuptorul la incalzit la 180 grade celsius. Am pregatit tava cu hartiute de copt. Am rupt ciocolata in bucatele si am pus-o la topit impreuna cu untul taiat cubulete (nu trebuie sa...Citeste continuarea

Beigli cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu nuca de cocos

Postat de: Geanina87 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana devine o spuma lucioasa. Mixam in continuare adaugand pe rand uleiul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Faina o...Citeste continuarea

Bruschete cu sardine

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le rumenim in toaster. Frecam feliile de paine cu catelul de usturoi, apoi le taiem in trei. Scurgem uleiul de pe sardine, apoi punem bucatele de peste pe feliile de paine....Citeste continuarea

Briose cu struguri negri si ciocolata

Postat de: FlaviaD in Prajituri

Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata (nasturei)

Postat de: andaoana in Prajituri

Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin . Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu scortisoara

Postat de: andaoana in Prajituri

Faina o cernem impreuna cu praful de copt . Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr  zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina...Citeste continuarea

Bruschete cu roșii uscate și busuioc

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se...Citeste continuarea

Bors de peste - 2

Postat de: nilgun in Ciorbe

Capetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie. Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se...Citeste continuarea

Batbout (painici marocane)

Postat de: Elena_Daria in Piine

Intr-un bol punem faina si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve. Turnam treptat apa ramasa si...Citeste continuarea

Bruschete cu Ceva Fin cu usturoi

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu cate o lingurita de ulei de arahide. Dam tava la cuptor pana se rumenesc feliile de paine. Scoatem tava din cuptor, pe fiecare...Citeste continuarea

Bastonase de dovlecel

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- dovlecelul se curata de coaja si se taie bastonase de cca 5cm si groase de un deget - sarezi putin dovlecelul si apoi il dai prin crema de branza - il tavalesti apoi prin pesmet -...Citeste continuarea

Busuioc verde in ulei

Postat de: Valclaudia in Conserve

Spalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini). Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul. Obtinem o pasta foarte aromata...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si prune

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici. Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Briose finlandeze

Postat de: Zamfira in Prajituri

Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o...Citeste continuarea

Branzoaice cu "Ceva fin"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- lasi aluatul la dezghetat,atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai muschiul cubulete - bati oul cu sare - intinzi aluatul pe suprafata de lucru si il...Citeste continuarea

Briose cu "Ceva fin"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- lasi aluatul la dezhetat, atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai sunculita cubulete - bati oul cu sare - intinzi foaia pe masa si cu un pahar decupezi...Citeste continuarea

Bruschete cu somon

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le rumenim usor, le ungem cu usturoi si presaram putin cascaval ras peste ele. Adaugam feliile de rosii calite impreuna cu ardeiul si somonul taiate cuburi si le dam al cuptor...Citeste continuarea

Bors de pui cu smantana

Postat de: mihaelam90 in Supe/Ciorbe

Se taie bucati pieptul de pui, se pune la fiert cu sarea si se ia spuma. Cand nu se mai aduna spuma se adauga legumele taiate cubulete, delikatul si se lasa la fiert. Cand carnea si legumele sunt...Citeste continuarea

Briose cu branza

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu un praf de sare, Se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se adauga oregano si branza data pe razatoare. Aluatul rezultat se pune in forme...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]