Biscuiti glazurati
Postat de: antici_gabytza in PrajituriIntr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut si untura. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam...Citeste continuarea
Biscuiti shortbread
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata 2
Postat de: antici_gabytza in DulciuriOuale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.Adaugam treptat uleiul ca la maioneza.Apoi adaugam laptele,faina, amestecam cu praful de copt si esenta. Amestecam cu o lingura...Citeste continuarea
Brownie cu ciocolata
Postat de: Giana in PrajituriMixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si somon
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCornurile se taie in felii subtiri. Luam tava aragazului si o tapetam cu hartie de copt. Asezam feliile de cornuri in tava.le stropim cu ulei.saram ,piperam,rasnim usturoiul si ierburile si...Citeste continuarea
Bombonele cu Kiwi si cocos
Postat de: bianca92 in Vegan / Raw veganFructele de kiwi se curata de coaja si se paseaza cu blender-ul apoi se amesteca cu mierea si nuca de cocos rasa. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute mici si se aseaza intr-un vas. Se da la...Citeste continuarea
Baghete si chifle cu dovleac
Postat de: adnia in PiineMod de preparare Dovleacul copt se proceseaza in blender, impreuna cu apa, condimentele, uleiul si sarea, pana se obtine un piure fin. Se transfera intr-un bol incapator, dupa care se adauga, pe...Citeste continuarea
Briose pizza
Postat de: vio_dreams in PizzaTaiem cubulete sunca presata, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea mare. Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentul pentru pizza. Adaugam faina si praful de copt...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: ianculubita in DulciuriDizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate...Citeste continuarea
Biscuiti Cristal
Postat de: Giana in PrajituriSe amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie....Citeste continuarea
Bagheta usturoiata
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriBagheta trebuie sa fie veche de o zi, pentru ca se taie mai bine. Deci se taie bagheta in doua pe lungime. Se amesteca untul moale cu usturoiul curatat si pisat si cu patrunjelul tocat. Se...Citeste continuarea
Briose cu spuma de caramel
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra...Citeste continuarea
Budinca de dovleac cu ciuperci
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganAm folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard. Am pus...Citeste continuarea
Briose cu ton si legume
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriScurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de...Citeste continuarea
Broccoli cu orez
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriBroccoli se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se taie marunt. Orezul se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit. Morcovul se curata si se fierbe...Citeste continuarea
Bruschete cu cascaval Delaco
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFeliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide. Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit...Citeste continuarea
Boccelute intoarse cu crema de...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa. Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriAmestecam galbenusurile cu crenvusti taiati marunt,ardeiul taiat marunt,smantana si faina alba. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Ungem forme...Citeste continuarea
Budinca cu branza si legume
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAm facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si...Citeste continuarea
Brownies cu nuci
Postat de: Giana in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si...Citeste continuarea
Briose daneze
Postat de: angyb in PrajituriPt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de...Citeste continuarea
Bocelute cu brinzica
Postat de: deea2686 in PrajituriIntr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: privatelaura in PrajituriEu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am...Citeste continuarea
Bruschette cu zacusca tartinabila...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriEu am ales sa pun rapid cateva felii de paine integrala la toseter si apoi sa tai fiecare felie de paine in trei parti. Am pus intre timp si doua oua la fiert. Pe fiecare felie am intins...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas am pus faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, uleiul, laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios....Citeste continuarea
Briose cu banane si frisca
Postat de: simona72 in DulciuriOuale intregi se pun in robotul de bucatarie cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul, vanilia, care va intarii si va mai deschde ouale la culoare. Adaugam uleiul in fir...Citeste continuarea
Bulete de branza umplute
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam bine branza si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici,potrivim de gust, apoi cu palmele ude formam sfere,in mijloc punem cate o boaba de strugure sau cate o...Citeste continuarea
Biscuiti cu stafide
Postat de: nilgun in DulciuriIntr-un vas amestecam faina, praful de copt, scortisoara, sarea si zaharul. Adaugam apoi si oul, untul topit, laptele si esenta de rom. Se amesteca bine toate ingredientele cu o paleta. ...Citeste continuarea
Branza cu verdeata, facuta in casa
Postat de: FlaviaD in Mancare copiiAm folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am...Citeste continuarea
Briose din faina integrala cu banane
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane...Citeste continuarea
Briose de ciocolata
Postat de: karla in DulciuriAm pus cuptorul la incalzit la 180 grade celsius. Am pregatit tava cu hartiute de copt. Am rupt ciocolata in bucatele si am pus-o la topit impreuna cu untul taiat cubulete (nu trebuie sa...Citeste continuarea
Beigli cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul...Citeste continuarea
Briose din albusuri cu nuca de cocos
Postat de: Geanina87 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana devine o spuma lucioasa. Mixam in continuare adaugand pe rand uleiul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Faina o...Citeste continuarea
Bruschete cu sardine
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriFeliile de paine le rumenim in toaster. Frecam feliile de paine cu catelul de usturoi, apoi le taiem in trei. Scurgem uleiul de pe sardine, apoi punem bucatele de peste pe feliile de paine....Citeste continuarea
Briose cu struguri negri si ciocolata
Postat de: FlaviaD in PrajituriIntai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin . Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu scortisoara
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o cernem impreuna cu praful de copt . Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina...Citeste continuarea
Bruschete cu roșii uscate și busuioc
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriBagheta se taie în felii - pe diagonală să obținem feliile un pic mai mari. Se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau pe un grill la aragaz. Imediat ce sunt gata, se...Citeste continuarea
Bors de peste - 2
Postat de: nilgun in CiorbeCapetele de peste le aveam in congelator. Chefalul l-am avut proaspat de la pescarie. Asadar, chefalul se curata de solzi, se eviscereaza si se taie medlaioane.Impreuna cu capetele de peste se...Citeste continuarea
Batbout (painici marocane)
Postat de: Elena_Daria in PiineIntr-un bol punem faina si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve. Turnam treptat apa ramasa si...Citeste continuarea
Bruschete cu Ceva Fin cu usturoi
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu cate o lingurita de ulei de arahide. Dam tava la cuptor pana se rumenesc feliile de paine. Scoatem tava din cuptor, pe fiecare...Citeste continuarea
Bastonase de dovlecel
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- dovlecelul se curata de coaja si se taie bastonase de cca 5cm si groase de un deget - sarezi putin dovlecelul si apoi il dai prin crema de branza - il tavalesti apoi prin pesmet -...Citeste continuarea
Busuioc verde in ulei
Postat de: Valclaudia in ConserveSpalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini). Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul. Obtinem o pasta foarte aromata...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si prune
Postat de: MotanLaOale in DulciuriPastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici. Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Briose finlandeze
Postat de: Zamfira in PrajituriPregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o...Citeste continuarea
Branzoaice cu "Ceva fin"
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- lasi aluatul la dezghetat,atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai muschiul cubulete - bati oul cu sare - intinzi aluatul pe suprafata de lucru si il...Citeste continuarea
Briose cu "Ceva fin"
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- lasi aluatul la dezhetat, atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai sunculita cubulete - bati oul cu sare - intinzi foaia pe masa si cu un pahar decupezi...Citeste continuarea
Bruschete cu somon
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriFeliile de paine le rumenim usor, le ungem cu usturoi si presaram putin cascaval ras peste ele. Adaugam feliile de rosii calite impreuna cu ardeiul si somonul taiate cuburi si le dam al cuptor...Citeste continuarea
Bors de pui cu smantana
Postat de: mihaelam90 in Supe/CiorbeSe taie bucati pieptul de pui, se pune la fiert cu sarea si se ia spuma. Cand nu se mai aduna spuma se adauga legumele taiate cubulete, delikatul si se lasa la fiert. Cand carnea si legumele sunt...Citeste continuarea
Briose cu branza
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu un praf de sare, Se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se adauga oregano si branza data pe razatoare. Aluatul rezultat se pune in forme...Citeste continuarea