A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bruschete cu cascaval

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Asezam feliile de paine in tava. Le stropim cu putin ulei, le condimentam si le dam la cuptor pentru cca 5 minute. Le scoatem, asezam pe fiecare felie de paine cate una de cascaval, presaram...Citeste continuarea

Bulion de casa

Postat de: babi5 in Bulion

Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert Cind au fost bine fierte le-am dat prin  strecuratoare (ciurul   mamei ) Apoi zeama obtinuta...Citeste continuarea

Briose cu afine si struguri

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu legume si menta

Postat de: simona72 in Mancare copii

Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem...Citeste continuarea

Biscuiti de ciocolata in crusta de...

Postat de: allinutza_bl in Dulciuri

Intr-un bol mare amestecati zaharul tos, cel vanilat, uleiul, ciocolata si lingurile de cacao. Incorporati ouale pe rand. Intr-un alt bol amestecati faina cu praful de copt si praful de sare,...Citeste continuarea

Bougatsa

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe. Se ung toate cu unt...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu porumb

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii ,ii cutaram de coaja(daca este cazul),ii taiem rondele si ii condimentam cu sare si piper. Separat ne ocupam de crema de branza..............amestecam branza de vaci cu...Citeste continuarea

Bulete de branza in stil spaniol

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si...Citeste continuarea

Biscuiti cu cocos(de post)

Postat de: xana in Mancaruri de post

Se amesteca bine cu mana toate ingredientele(margarina trebuie sa fie rece) pana se obtine un aluat consistent. Am facut bilute si le-am apasat putin sa le dau forma de biscuitei, i-am asezat pe...Citeste continuarea

Bruschette de casa

Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw vegan

Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va...Citeste continuarea

Banane în caramel uşor sărat

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pune zahărul într-o tigaie la foc mic să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se amestecă. Bananele se decojesc şi se taie in jumătate pe lung. Se pun în tigaie şi se...Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale si rahat

Postat de: xana in Dulciuri

Ingredientele(mai putin rahatul) se mixeaza in jur de 5 minute pana capata o consistenta lipicioasa. Trebuie sa fie mai consistent ca in imagine(cred ca ouale care le-am folosit erau prea mari si...Citeste continuarea

Branza naturala din lapte de vaca

Postat de: merisor67 in Mancare copii

Laptele, strecurat il punem intr-un vas acoperit la loc cald pana se prinde, adica se ingroase. La mine a durat de pe o zi pe alta. Nu mestecam in el! Apoi punem vasul la foc mediu si...Citeste continuarea

Biscuiti din faina de spelta cu...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu. 2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu carne tocata...

Postat de: Kamelia92 in Pui

Dovleceii se dau prin razatoare. Eu am optat sa nu ii decojesc. Se sareaza si se lăsa la rece pe 10-15 minute. In timpul asta tocatura, ouăle, faina, sarea si piperul după gust se amesteca...Citeste continuarea

Bucati de pulpa pui cu susan

Postat de: COSTEO in Pui

Pulpele se pui,se curata,se dezoseaza,apoi se portioneaza in 4 bucati depinde cat de mare este pulpa.Le punem la bait,preparam baitul din vin,cimbru,usturoi pisat,sare,piper,condimente...Citeste continuarea

Briose rapide si delicioase

Postat de: larisa_22 in Prajituri

 Se bat ouale cu zaharul, adaugam iaurtul apoi faina si restul ingredientelor. Amestecam bine!  Ungem forma cu ulei apoi punem aluatul cu lingura. Putem sa le umplem cu dulceata, gem,...Citeste continuarea

Brownies

Postat de: Bucatardinpasiune in Prajituri

Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si...Citeste continuarea

Budinca de vanilie

Postat de: Roxy_Rocs in Dulciuri

Se pune la fiert laptele, iar intre timp batem spuma galbenusurile impreuna cu zaharul, dupa 2 minute adaugam amidonul si cele 2 lingurite de esenta, iar dupa ce le-am amestecat bine adaugam si o...Citeste continuarea

Branza iute cu mirodenii

Postat de: artistique in Aperitive / Garnituri

Se ia branza telemea si se taie cubulete mici.O punem intr-un vas si o zdrobim pana devine marunta, aproape insesizabila. Luam branza bulgarasi ,adaugam peste ea smantana si amestecam bine pana...Citeste continuarea

Basket muffins cu zmeura si ananas

Postat de: adnia in Prajituri

Cum eu tocmai facusem un minunat suc de ananas si zmeura, nu puteam sa arunc pulpa frucetlor, asa ca m-am decis sa o transfrom intr-un desert. Zis si facut! Am luat pulpa stoarsa bine de suc,...Citeste continuarea

Bors de fasole rosie

Postat de: ianculubita in Ciorbe

In olita cu ulei incins calim ceapa taiata marunt, ardeiii la fel, morcovul dat pe razatoare. Dupa cateva minute adaugam si rosiile taiate sau date la blender. Lasam sa se caleasca totul, adaugam...Citeste continuarea

Bautura rece, cu lapte si banana...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Bauturi

Taiem banana felii. O punem pe o farfurie si o bagam la congelator. Lasam minim 4 ore (eu am lasat de seara pana dimineata). Punem bucatile de banana congelata in vasul mixerului de mana,...Citeste continuarea

Batata Bi Kezbera

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi. Se pune o tigaie cu ulei si cand acesta s-a incins,punem cartofii la prajit.Presaram sare. Separat amestecam usturoiul...Citeste continuarea

Biscuiti cu frisca si fulgi de migdale

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana se omogenizeaza bine . Adaugam oul , frisca ( eu am folosit smantana pentru frisca, dar merge si cu frisca vegetala ) , sarea si vanilia si mixam in...Citeste continuarea

Briose cu stafide si ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

pentru 18 briose : Ouale se pun intr-un vas si se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga iaurtul si margarina (care a fost tinuta inainte la temperatura camerei). Se poate folosi...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Am taiat rondele dovleceii si am presarat peste ei sare si piper,apoi i-am adaugat intr-un vas in care am batut 2 oua. Am uns cu unt o tava micuta (mai mica decat cea de la aragaz) si am asezat un...Citeste continuarea

Briose si chec din albusuri cu capsuni

Postat de: angyb in Prajituri

Batem spuma albusuri dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam uleiul ,faina alba si praful de copt si amestecam de sus in jos .  Impartim in 2...Citeste continuarea

Brodet od riba(Tocana de peste)

Postat de: camelia75 in Peste

1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina. 2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2...Citeste continuarea

Budincă de paste cu dulceața de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: ...Citeste continuarea

Borș cu carne de pasăre și...

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt si cacao

Postat de: nilgun in Dulciuri

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul. Se adauga oul, esentele, praful de copt si se mixeaza. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. se imparte luatul in 2, una din parti se amesteca cu...Citeste continuarea

Bruschete cu ciuperci,oregano si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ciuperciile se scurg de zeama,si se taie in bucatele mai mici. Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline,adaugam condimentele si lasam la foc mic. Se piseaza si usturoiul...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca si dulceata de caise

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece. Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa...Citeste continuarea

Briose cu caise si ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

Pornim cuptorul la 180 grade. Ouale cu zaharul si zaharul vaniliat se pun intr-un bol si se mixeaza pana cand se fac spuma , se adauga in fir subtire uleiul ( ca si la maioneza); se amesteca...Citeste continuarea

Biscuiti cu tarate de ovaz

Postat de: andaoana in Prajituri

Aprindem cuptorul la 180 grade, tapetam o tava cu hartie de copt . Intr-un castron punem toate ingredientele , le amestecam bine si formam din el bilute pe care le punem in tava. Dupa...Citeste continuarea

Briose cu visine si ciocolata

Postat de: FlaviaD in Prajituri

Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am...Citeste continuarea

Bame in sos de rosii

Postat de: ianculubita in Conserve

Bamele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,le punem in vasul cu bors si sare sa fiarba 5 minute;le strecuram,la fel le punem in apa rece apoi in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii...Citeste continuarea

Bruschetta – specialitate de casa

Postat de: FlaviaD in Piine

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina,...Citeste continuarea

Budinca de paste cu urda de bivolita

Postat de: babi5 in Penne

Am pus pastele la fiert intr-o oala cu apa clocotita  cu sare ,am respectat termenul de fierbere 12 min. Apoi le-am strecurat  Intr-un castron am amestecat oul cu putina...Citeste continuarea

Briose cu ciuperci,porumb si...

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se taie ciupercile marunt,se pun intr-un castron,apoi se adauga ouale batute,codimentele,untul,jambonul,cascavalul razuit .Se freaca mascarpone cu laptele si se pune peste ingrediente iar la...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare , la scurs. Smantana, ouale , sarea , piperul si mararul se amesteca toate...Citeste continuarea

Bors cu costita de porc

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza...Citeste continuarea

Budinca de paste la cuptor

Postat de: Elena_Daria in Paste

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si lingurita de ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem branzica, 2 oua, sare dupa...Citeste continuarea

Budinca de paste in vas Zepter

Postat de: camelia75 in Fusilli

1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs. 2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul...Citeste continuarea

Biscuiti Oreo

Postat de: xana in Dulciuri

Am pus cuptorul la incalzit, la 170ºC. Se amesteca bine faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza margarina si apoi oul pana...Citeste continuarea

Bulion de rosii

Postat de: aliliana in Bulion

Rosiile se spala, se curata de partea verde si sa trec prin separator.  Se pun la fiert. Cand inca nu a dat in clocot compozitia, trag apa cu un furtunas. Evit astfel sa fierb mai mult timp...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam zaharul cu untul si oul. Mixam bine si adaugam bicarbonatul dizolvat in  laptele de cocos. Amestecam si treptat adaugam faina pana devine o compozitie usor de modelat. Dam aluatul...Citeste continuarea

Briose fluturas

Postat de: lilik in Prajituri

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul). Adaugati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]