A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crocantele de pui

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, pe care le condimentam cu boia de ardei, sare si piper dupa gust. Sticksurile le macinam cat de fin ne place. Eu le-am batut cu ciocanul de snitele. :))...Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata si nuci

Postat de: ionix in Prajituri

  Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza. Albusurile se bat spume cu un praf de sare. In...Citeste continuarea

Caltabos moldovenesc aka CHISCA

Postat de: ionix in Porc

  Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati. Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu masline

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca nu foarte marunt si se pun impreuna cu carnea in vasul robotului. Se toaca bine ingredientele si se pun intr-un...Citeste continuarea

Curry din ramasite de friptura

Postat de: Brindusa in Porc

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimenul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa....Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: Mama_Lizica in Cafea

Mierea trebuie sa fie lichida. Se pune in cana, se adauga cacaua si praful de scortisoara. Laptele se incalzeste; se adauga 3-4 linguri de lapte fierbinte peste mierea din cana si se omogenizeaza,...Citeste continuarea

Crenvursti infasati

Postat de: Mama_Lizica in Pui

Bucatile de crenvursti sau cabanos se taie cam cat lungimea degetului tau mare, iar bucatile de aluat in care ii vei inveli sau fie cu 2 cm mai mari pe lungime si 2 pe latime. Imbraci fiecare...Citeste continuarea

Costita moldoveneasca sau cotlet...

Postat de: anisoara in Porc

Se cumpara carnea- costita  taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Teo in Dulciuri

Cantitatile prezentate sunt pentru 6 forme de cozonac. Se pun la dospit 100 g zahar, 1 ou, drojdia, ingrosate cu faina. Intre timp se dizolva zaharul pe foc unde s-a asezat laptele. Coca...Citeste continuarea

Creveti cu susan

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Sosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie)....Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: BuniMaria in Dulciuri

      Se cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: valentinalaur in Mancare copii

Cartofii se taie rondele.Se sareaza si se pipereaza.Se unge o tava cu unt se freaca cu usturoi.Se amesteca laptele cu oul si(nucusoara rasa),apoi se toarna peste cartofi.Se presoara brinza si unt....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: MIMI in Prajituri

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura...Citeste continuarea

Crap umplut

Postat de: susu in Crap / Caras

Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: susu in Prajituri

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi . Se...Citeste continuarea

Chec cu ness si ciocolata

Postat de: susu in Prajituri

Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul si un praf de sare pana devine ca o spuma. Apoi se adauga treptat zaharul simplu,cel vanilat,...Citeste continuarea

Ciorbita de porc cu praz si varza...

Postat de: ANCA in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea. Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin. Am adaugat intai...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: miealex in Prajituri

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se...Citeste continuarea

Chec fraged

Postat de: anisoara in Prajituri

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: BuniMaria in Ciorbe

Ingredientele sint pentru 5 litri de ciorba! Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Oana in Mezel de casa

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Oana in Mezel de casa

Cum prepar eu carnati de casa: Carnea se toaca, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si condimentele dupa gust, apoi se framanta bine cu o cana de apa sau supa de oase. Se umplu matele, se...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: nyana in Prajituri

Se amesteca iaurtul cu cele 2 cani de ulei si drojdia si la sfarsit se adauga faina in ploaie si mirodeniile , se amesteca bine pana cand devine o coca consistenta. Se infasoara  coca in...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branza si cascaval

Postat de: nyana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata bine se spala si se aseaza in tava.  Coditele ciupercilor se toaca marunt se amesteca cu branza de oaie si cu patrunjelul tocat se face k o pasta. Se umple ciupercile...Citeste continuarea

Carnati cu cartofi la cuptor

Postat de: ala_oancea in Porc

Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: luminita20_2006 in Supe/Ciorbe

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa. Se curata legumele si se  pun in oala...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se lasa in apa 30 de min dupa care se curata. Coditele se taie cubulete la fel si usturoiul si se amesteca impreuna cu cubulete de usi. cu acest mix se umplu ciupecile. Se da cascavalul...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

se pun intr_un lighean borsul,uleiul,zaharul,faina,drojdia inmuiata in putina apa calduta si o lingurita zahar,si esenta, se amestek toate pana iese un aluat k de fursecuri.se lasa 20 de minute...Citeste continuarea

Cartofi copti, umpluti cu braza...

Postat de: sorin in Mancaruri de post

Cartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea

Cotlete de porc cu carnati afumati...

Postat de: nyana in Porc

Se aseaza cotletele intr-o iena  mare se pipereaza si se da cu cimbru pe ambele parti se pun 2 linguri de ulei peste cotlete. Carnatii se cresteaza sau nu, si se pun deasupra cotletelor. Se...Citeste continuarea

Clatite aperitiv - cu sunca si...

Postat de: Swanheart in Aperitive / Garnituri

Se fac niste clatite, dupa preferinta (fiecare are propria reteta de aluat). Dupa ce sunt clatitele coapte pe o parte, se intorc pe cealalta, si se aseaza sunca taiata marunt si...Citeste continuarea

Cus cus cu pui si rosii

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa...Citeste continuarea

Ciorba din aripioare de pui cu legume

Postat de: fluturas in Supe/Ciorbe

Am pus aripioarele(taiate jumatati) la fiert,am luat spuma.Separat am calit radacinoasele si ceapa tocate in putin ulei apoi le-am adaugat in oala cu carne.Cand s-au inmuiat am pus pe rand,fasolea...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ionix in Mezel de casa

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat. pr ocesul de spalare...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: MIMI in Supe/Ciorbe

Punem carnea la fiert si o spumuim bine,o mai lasam putin si schimbam apa.Dupa ce am schimbat apa punem sare si lasam sa fiarba bine.Cand aproape a fiert punem legumele date pe razatoare.Cand au...Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta  rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15...Citeste continuarea

Ceafa marinata

Postat de: ala_oancea in Porc

Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute....Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu legume

Postat de: ama in Mancaruri de post

Alege cartofii cei mai drepti si fara forme fanteziste. Curata-i si scobeste-i un pic in mijloc. Aseaza-i intr-o tava unsa cu ulei, acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa-i la cuptor....Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofi se taie bucati mari apoi se pun la fiert cu sare si un pic de delicat. Usturoiul se taie feliute. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si untul apoi se adauga usturoiul si se...Citeste continuarea

Caltabosi moldovenesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se...Citeste continuarea

Carnati haiducesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea de porc se curata, se spala si se toaca bine cu satarul, apoi se amesteca cu slanina tocata, cu condimentele si se umplu intestinele de oaie. Se atarna la loc uscat cu curent de aer, sa...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: brie in Ciorbe

Am spalat toate legumele, am tocat marunt morcovul,pastranacul si le-am pus la fiert  in apa calda ,am adaugat sarea si uleiul si dupa 10 minute ceapa tocata marunt si gogosarul, am lasat sa...Citeste continuarea

Carnati taranesti

Postat de: miha in Mezel de casa

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300...Citeste continuarea

Cartofi copti cu ceapa si kefir

Postat de: brie in Aperitive / Garnituri

Se spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Carnati macelaresti de Burdujeni

Postat de: miha in Mezel de casa

Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii:    1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de...Citeste continuarea

Carnati afumati si uscati

Postat de: miha in Mezel de casa

Se amesteca carnea tocata cu sarea si condimentele adaugandu-se cate putina apa (50-60 ml la 1 kg de tocatura). Cu aceasta tocatura se umplu matele subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se...Citeste continuarea

Ciocolata plastica

Postat de: Michelle in Torturi

se pune ciocolata pe baie de aburi la topit,si cand e topita adaugam mierea si luam de pe foc.amestecam pana ce ciocolata se desprinde de pe pereti oalei.punem pasta in folie si dam la frigider 24...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu branza

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit.  Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu smantana

Postat de: ama in Pui

Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin. Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]