A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pizza cu blat crocant, facut cu vin...

Postat de: merisor67 in Pizza

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt. Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un...Citeste continuarea

Pizza taraneasca

Postat de: simona72 in Pizza

Aluatul l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul sa creasca 15 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru usor unsa cu ulei, l-am...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: amalia01 in Pizza

Lasi aluatul la dezghetat Tai slaninuta si sunca cubulete Dai un clocot ciupercile si le lasi la scurs Intinzi aluatul in tava cu hartie ptr copt Ungi aluatul cu ketchup Asezi...Citeste continuarea

Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin

Postat de: Valclaudia in Spaghete

Fierbem pastele in apa cu sare, respectand timpul mentionat pe ambalaj. Fierbem ouale timp de 10 minute. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apa fierbinte, le trecem sub un jet scurt de...Citeste continuarea

Pizza cu branzeturi si ciuperci de...

Postat de: simona72 in Pizza

Aluatul l-am pregatit in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru usor unsa cu ulei, l-am...Citeste continuarea

Platou cu fructe si Ceva fin

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- nectarina se taie in 2 si se scoate samburele - se taie 2 felii de mar - se formeaza un careu din boabe de strugure insirate pe scobitori - pui cate 1 lingurita de crema de branza pe...Citeste continuarea

Piept de porc aromat

Postat de: Bunica in Porc

Marinata: se amesteca otetul balsamic ,baza Mirodenia (Fuchs) si cimbru. Pieptul de porc se spala si se pune la macerat pentru 1-2 ore in marinata pregatita anterior. Dupa acest timp se pune...Citeste continuarea

Peste pane

Postat de: Dya in Crap / Caras

Oaule batute le amestecam cu cascavalul ras si cu sarea dupa gust. Trecem pestele prin faina alba, apoi prin amestecul de ou si cascaval si la final, prin malai. Il prajim la foc potrivit pana...Citeste continuarea

Pariziene cu mere

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit. Rasturnam aluatul pe masa infainata si...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: amalia01 in Prajituri

Umplutura: - speli merele si le dai pe razatoare - le storci putin si le calesti in putin ulei - adaugi dulceata si amesteci Aluat: - pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas...Citeste continuarea

Pasta de ardei capia

Postat de: camelia75 in Conserve

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala(de preferat una care stiti...Citeste continuarea

Pavlova

Postat de: simona72 in Torturi

Albusurile se bat cu un praf de sare pt 1-2 minute, folosindu-ma doar de robotul de bucatarie. Am adaugat treptat zaharul pudra pana ce albusurile au devenit o bezea ferma. La urma am adaugat...Citeste continuarea

Pizza cu piept de pui

Postat de: Xandrinne in Pizza

Mai intai am pregatit aluatul: in castronul cu faina am facut o adancitura unde am pus drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care am turnat usor lichidul caldut, amestecand cu o lingura, sa...Citeste continuarea

Placinta cu bostan si mere

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Mai intai ne ocupam de umplutura: radem bostanul curatat de coaja, apoi merele si le punem la calit in unt impreuna cu zahar, iar la sfarsit dupa ce a scazut tot sucul adaugam coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Pizza cu sunca,branza,rosii si...

Postat de: ryta in Pizza

Se prepara aluatul dupa care se lasa o jumatate de ora la dospit. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se pune sosul de tomate peste aluat dupa care...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Culegem merele din gradina. ;) Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit. Aluatul il preparam...Citeste continuarea

Pizza casei

Postat de: sabiradu in Pizza

Framantam un aluat din faina,drojdie ,apa ,sare si verdeturi italiene.Il lasam la dospit cca 30 de minute apoi il intindem si il ungem cu sosul de rosii. Pentru sos punem pe foc intr-un vas...Citeste continuarea

Praz umplut cu "Ceva fin"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- firul de praz il speli si pastrezi tulpina - tai tulpina in bucati de cca 5 cm - desfaci cu grija prazul,formand tuburi - iei feliile de muschi si le ungi cu crema de branza, adaugi un...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: tammar in Prajituri

Scoatem samburii din visine ,apoi le pudram cu amidon si scortisoara.   Intre timp pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul,apoi ouale, unul cate unul, amestecam la fiecare ou pana se...Citeste continuarea

Piure cu Ceva fin cu verdeata si...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii de coaja,ii spalam si apoi ii taiem cubulete.ii punem la fiert cu putina sare Cand sunt fierti ii pasam si adaugam untul si cutia de ceva fin,omogenizam si potrivim de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos balsamic,...

Postat de: Lia1 in Pui

Daca doriti sa preparati voi insiva aceste mirodenii numite Herbes de Provence aveti reteta:  Herbes de Provence Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de...Citeste continuarea

Pui cu rosii deshidratate, vin si...

Postat de: simona72 in Pui

Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Porc cu bambus si ciuperci

Postat de: papabundetot in Porc

Muschiul de porc l-am taiat cubulete si l-am marinat 35-40 min in sos soia,crema de otet balsamic,curry.Usturoiul l-am tocat fin,morcovul l-am taiat fasii,ciupercile le-am taiat felii nu foarte...Citeste continuarea

Pui picant cu smantana

Postat de: papabundetot in Pui

Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma....Citeste continuarea

Parjoale (2)

Postat de: COSTEO in Vita

Carnea se spala, se zvanta si se taie bucati. Morcovul si cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa....Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mixeaza usor cateva secunde....Citeste continuarea

Pui cu miere si curcumma pe pat de...

Postat de: Dea_Dea in Pui

Se unge tigaia cu ulei , se pun ciupercile, usturoiul tocat si ardeiul kapia tocat . Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic cu capac 10-15 min. Pieptul de pui se taie cubulete,...Citeste continuarea

Paste cu "Ceva Fin", prune si pere

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Se spala bine prunele si perele. Prunele se curata de samburi, iar perele de coaja. Se taie prunele bucatele mai mici iar perele se...Citeste continuarea

Pulpe de pui prajite in ceaun

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se spala bine. Se presara boia, sare si piper pe toate partile pulpelor. Intr-un ceaun se pune uleiul la incins. (cam de trei degete inaltime) Eu am un ceaun care are...Citeste continuarea

Piept de cocos cu legume

Postat de: larisa_22 in Pui

Jumatate din morcov il dam pe razatoare iar cealalta jumatate o taiem rondele foarte subtiri. Taiem si rosiile in 4. Pieptul il taiem cuburi. Incingem uleiul si adaugam pieptul lasandu-l pana...Citeste continuarea

Pateuri cu crema de branza si rosii

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie. Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar. Decupam aluatul,...Citeste continuarea

Pizza "Toast"

Postat de: Dya in Pizza

Incepem prin a bate cele 3 oua impreuna cu condimentele si sucul/pasta de rosii. Trecem fiecare felie de toast, pe ambele parti, prin oul batut si le asezam apoi intr-o tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea

Prajitura cu fructe

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu...Citeste continuarea

Paine Irlandeza

Postat de: adnia in Piine

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Paine de casa cu cartofi

Postat de: nilgun in Piine

Cartofii ii punem la fiert in coaja. Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit.  Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu...Citeste continuarea

Pasta de gogosari copti sau Gulas

Postat de: simona72 in Conserve

Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20...Citeste continuarea

Pasta de gogosari

Postat de: simona72 in Conserve

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si se dau prin robotul de bucatarie sau masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga gogosarii trecuti prin robot. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu prune, scortisoara si...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am pornit cuptorul. Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii. Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si...Citeste continuarea

Pui cu smantana

Postat de: camelia75 in Pui

1.Curatati si spalati pulpele de pui,apoi puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute.Dupa ce au fiert le scoateti din apa si le lasati la scurs. 2.Intr-o tigaie incingeti uleiul si...Citeste continuarea

Pandispan cu afine si sos de capsuni

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile,adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura,adaugand treptat...Citeste continuarea

Păstrăv cu arome mediteraneene

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Încingem cuptorul la 200 grade C. Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie. Într-un castron amestecăm...Citeste continuarea

Poğaça cu masline si branza...

Postat de: Giana in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar cu ciuperci...

Postat de: lia in Pui

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima...Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de albus si crema...

Postat de: laura2002 in Bucataras in oras

Nucile se pun la cuptor 15-20 minute. Dupa care se macina. Incepem prin a face blatul. Albusurile le mixam tare dupa care adaugam si zaharul in ploaie cite putin. Adaugam si...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar...Citeste continuarea

Paste Carbonara

Postat de: mihaelam90 in Paste

Se fierb pastele conform timpului indicat ( 8 min) cu putin ulei ca sa nu se lipeasca si sare. Separat, intr-o tigaie se caleste usturoiul cu o lingurita de ulei, dupa care se adauga muschiul...Citeste continuarea

Prajitura After Eight cu sos de...

Postat de: adnia in Prajituri

100 g de ciocolata  se topesc pe baie de abur, impreuna cu laptele de migdale. Dupa ce aceasta s-a topit, se ia de pe baia de abur si se incorporeaza, pe rand, galbenusurile de la cele 2 oua,...Citeste continuarea

Pizza Casei

Postat de: Luana in Pizza

Blatul  Se mixeaza ouale cu zaharul peste care se pune drojdia . Treptat se adauga laptele si faina cat cuprinde. Se formeaza un aluat destul de moale care il intindem intr-o tava. Lasam...Citeste continuarea