Tarte mici cu ciocolata
Postat de: adasev12 in PrajituriCiocolata se topeste pe baie de abur sau la foc foarte mic. Se adauga untul facut bucatele si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa deoparte la racit . Intr-un castron sau...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: EUGENIAivan in TorturiSe prepara ambele creme dupa instructiuniile de pe pachet. Pe un platou se aseaza primul rand de biscuiti si un strat de crema de vanilie apoi un nou rand de biscuiti si un strat de crema de...Citeste continuarea
Tort cu lichior de oua...
Postat de: cris2711 in TorturiCuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade. Pentru blatul de alune: Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus...Citeste continuarea
Tort cu crema de branza si afine
Postat de: diana_k in Torturiblat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa. adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui
Postat de: mimmi in PuiPrima data facem blatul: Topim untul pe care il adaugam,peste faina cernuta,adaugam sare si apa si framantam bine,dupa care dam aluatul la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Tortellini bologna cu sos de...
Postat de: caroline in TortelliniIntr-o cratita se pune uleiul. Cand este incins se adauga ceapa tocata marunt. Cand aceasta prinde o culoare galbuie adaugam ciupercile taiate felii si lasam la gatit pana cand se evapora zeama...Citeste continuarea
Tort de castane
Postat de: deliciousflavours in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare,...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu pulpa de vita
Postat de: corina241 in VitaPortionam pulpa de vita si o fierbem intr-un litru de apa.Pastram zeama strecurata in care a fiert carnea.Scostem carnea,calim ceapa,taiem in bucati potrivite legumele,iar acrtoful va fi taiat in...Citeste continuarea
Tort de portocale
Postat de: diana_k in TorturiPregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile,...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Postat de: ela in Mancaruri de legumeTaiem rondele prazul,ciupercile le taiem fasii iar morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare. Punem prazul si morcovul la calit in putin ulei,apoi adaugam ciupercile,sare si piper dupa...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de vitel
Postat de: ela in VitaTaiem carnea bucati cat mai mici si o punem pe foc cu putin ulei(eu am facut mancarea la ceaun,ca nu l-am mai folosit demult).Lasam pe foc,amestecand din cand in cand vreo 10minute,maxim,apoi...Citeste continuarea
Tort Amareta
Postat de: panacris in TorturiUntul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort cu frisca si crema ganache
Postat de: luminita20_2006 in TorturiBlat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se...Citeste continuarea
Tort glazurat
Postat de: Mariuka in TorturiBlatul : Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana...Citeste continuarea
Tort de clatite cu frisca si ciocolata
Postat de: Julie in TorturiSe amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite. Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postAm tocat ceapa si am calit-o in putin ulei. Cand s-a rumenit am adaugat 2 pahare cu apa, condimentele si am acoperit cu un capac. Dupa aproximativ 5 minute am adaugat ciupercile taiate si am...Citeste continuarea
Tort pentru parintii mei
Postat de: alinutzika in TorturiIntr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot. Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile...Citeste continuarea
Tort cu mere umplute si crema de...
Postat de: diana_k in Torturipentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem...Citeste continuarea
Tort cu bezea si doua creme
Postat de: mirela0911 in TorturiSe incepe cu blatul de bezea . Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se toarna zaharul, otetul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Se toarna aceasta spuma...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu banane
Postat de: ella49 in PrajituriTiramisu reţetă cu banane Se face o cafea cu 2 linguri de cafea,2 de zahar si 400 ml apa si o lasati sa se raceasca. Intre timp preparati frisca.Intr-un bol puneti laptele impreuna cu...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeO sa va explic asa cum mi-a explicat ea. Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu nuca si aroma...
Postat de: adasev12 in TorturiBlatul: se separa ouale, iar galbenusurile se freaca spuma cu 12 linguri de zahaa brun, cam 5-6 minute. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu lingura de lemn, apoi se adauga si crema de...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone şi fructe de...
Postat de: diaconta in TorturiPregatim rulada: Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand...Citeste continuarea
Tocana mexicana
Postat de: Onesta in Mancaruri cu carneCartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva...Citeste continuarea
Tagliatelle cu bacon si sos de...
Postat de: ANCA in PasteCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor in unutul topit, apoi se adauga baconul fasii si ciupercile feliate. Se lasa la foc pentru 5 minute, apoi se adauga smantana si parmezanul. Se...Citeste continuarea
Tarte cu struguri si crema de migdale
Postat de: Julie in PrajituriCrema: Se mixeaza untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita. Aluat: Se mixeaza untul cu...Citeste continuarea
Tort de mere cu visine (2)
Postat de: sufletista in TorturiPunem stafidele la inmuiat cu esenta de rom pana pregatim merele Punem 5 linguri de zahar in oala in care facem tortul si il caramelizam, intindem un pic si pe pereti, lasam la racit Curatam...Citeste continuarea
Tort cu trei feluri de ciocolata
Postat de: postavaru in TorturiBlatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem . Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea....Citeste continuarea
Tortulete cu trandafiri
Postat de: alba_zori in TorturiLaptele de orez se pune la fiert,apoi se adauga si orezul,vanilina,zaharul,coaja de lamaie rasa si se lasa sa fiarba bine orezul.Aprope 40 de minute trebuie sa fie gata orezul,se amesteca din cand...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi
Postat de: antici_gabytza in TorturiPregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie alimentara. Pregatim crema a doua: galbenusurile le mixam bine cu zaharul, faina si laptele il punem pe foc amestecand continuu. Lasam...Citeste continuarea
Tort cu 2 creme ( 1)
Postat de: sufletista in TorturiBLAT: -mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Criss in TorturiPentru blat, separam ouale. Albusurile le batem spuma tare. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tarte cu mere si stafide
Postat de: bitza in PrajituriAluat: Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor...Citeste continuarea
Tarta cu crema de iaurt si visine
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mixam ouale spuma cu zaharul. Adaugam apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua. Acest amestec in incorporam in compozitia de oua,turnandu-l...Citeste continuarea
Tort pentru diabetici
Postat de: Brindusa in TorturiIncalzeste cuptorul la 180 C Blatul se face intr-o forma cu fund detasabil mica, de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Hartia se unge putin cu unt. Bate bine albusurile....Citeste continuarea
Trandafiras de paine dulce
Postat de: brunetica in PiineAmestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic. Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit...Citeste continuarea
Tort " Paradiso"
Postat de: brunetica in TorturiIntr-un bol punem ouale ( integi ) , zaharul, esenta de vanilie si sarea si le batem bine cu mixerul. Adaugam untul moale la temperatura camerei si continuam sa mixam ....Citeste continuarea
Tort cu rulada de capsuni si crema...
Postat de: miremirc in TorturiPentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac si bacon - La...
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriAluat. Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta. Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il...Citeste continuarea
Tarta deosebita cu mere
Postat de: rodica_m in DulciuriPregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care...Citeste continuarea
Tort cu rulada si mousse de mascarpone
Postat de: miha in TorturiAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si mazare
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriBaza: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina,...Citeste continuarea
Tort floare cu fructe
Postat de: alba_zori in TorturiPentru blat: se bat bine albusurile de ou cu un praf de sare, se adauga zaharul 150 gr si se mai bate cu mixerul pana devine o crema alba tare. Se adauga galbenusurile, faina cu praful de...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiPieptul de pui se taie bucati si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, dupa care se scoate intr-un vas si se lasa deoparte pana cand pregatim ciupercile. Ciupercile spalate se taie...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: Criss in TorturiTiramisu reţetă cu blat Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbe nu surile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Tort cu mere si caramel
Postat de: bitza in TorturiBlat: Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele,uleiul si vanilia si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt; se cern peste compozitia lichida si se...Citeste continuarea
Telinessia alcoolica sau tocana de...
Postat de: laughylau in PorcMorcovii si telina se taie bucati nu foarte mici. Se taie carnea fasii groase de 1 cm sau 1,5 cm. Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare. Carnea se pune in uleiul incins si se prajeste...Citeste continuarea
Tort cu visine si iaurt
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul : Se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma tare impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra. Galbenusurile s amesteca cu uleiul si se toarna in fir peste albusuri...Citeste continuarea
Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril
Postat de: nana in TorturiFrisca : pentru ca am folosit frisca la plic, am preparat-o conform instructiunilor de pe verso si am mai pus in plus 1 pliculet de intaritor de frisca ca sa stea mai bine pe tortulet. Si am...Citeste continuarea
Tort cu aroma de toamna
Postat de: Bunica in TorturiBlatul: Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga...Citeste continuarea