Tort Watermelon
Postat de: Lily_Musat in TorturiOuale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam...Citeste continuarea
Tort cu piersici
Postat de: cec in TorturiOuale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, am adaugat uleiul si am omogenizat. Bananele le-am zdrobit cu furculita, am adaugat o lingurita de scortisoara si am adaugat...Citeste continuarea
Tocanita de pipote si inimi
Postat de: kamy in PuiCeapa taiata cubulete si morcovul la fel,le-am pus la calit in putin ulei,dupa 5 min am pus o ling.boia,usturoiul taiat marunt,ardeiul cubulete,le-am amestecat bine,am pus pipotele si inimile (pe...Citeste continuarea
Tort Claudia
Postat de: Lily_Musat in TorturiPreparam blatul in felul urmator: Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si...Citeste continuarea
Tort de 2011 ori ciocolatos! :)
Postat de: epurasha2bb in TorturiBlatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in...Citeste continuarea
Tort de vanilie cu ciocolata
Postat de: MIUTA in TorturiAm pus cremele intr-un vas si le-am amestecat cu laptele.Am mixat compozitia 5 minute.Blatul de tort din comert are 3 foi.Am asezat o foaie,am insiropat cu sirop facut din 100ml apa,2 linguri...Citeste continuarea
Trandafiri din pasta de lapte praf
Postat de: mitinita in TorturiDin apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti...Citeste continuarea
Tort Octavia
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare. Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu mamaliguta
Postat de: jojoba in PuiCeapa si ardeiul taiate bucati mici se calesc pentru 2 minute in ulei. Se adauga aripioarele si se mai lasa la calit inca 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper , boia si se adauga 300 ml apa....Citeste continuarea
Tort cu sampanie si bezea
Postat de: bitza in TorturiBlat bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie...Citeste continuarea
Tort cu mere,caramel si ciocolata
Postat de: LUK in TorturiBlatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet...Citeste continuarea
Tort exotic
Postat de: Lily_Musat in TorturiBLATUL: Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se mai bat...Citeste continuarea
Trigoane cu ciuperci
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCeapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii. 2/3 parte din cascaval se...Citeste continuarea
Trigoane cu dovleac
Postat de: lia in DulciuriPunem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam...Citeste continuarea
Taitei instanti cu alune prajite si...
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe infierbanta uleiul si se adauga taiteii instanti usor rupti in bucatele. Cand incep sa se rumeneasca se scot si se amesteca cu alunele. Se presare numai o punga de condimente din pachetul...Citeste continuarea
Tort Ion şi Ionela
Postat de: ionix in TorturiÎncepem prin a face cremele. Preparare crema 1: Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când...Citeste continuarea
Tarta cu ananas(din albusuri)
Postat de: lilik in DulciuriPunem ananasul la scurs intr-o strecuratoare. Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam treptat untul topit,amestecand mereu. Dupa ce incorporam untul adaugam...Citeste continuarea
Toba de pui
Postat de: miha in Mezel de casaCarnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin. Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem...Citeste continuarea
Tort diplomat cu portocale
Postat de: Oana in TorturiGalbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit....Citeste continuarea
Tort cozonac
Postat de: kamy in DulciuriAm pus un rand de cozonac pe care l-am insiropat putin cu un sirop nu prea dulce din apa+zahar+esenta de rom,peste care am adaugat crema facuta dupa indicatiile de pe plic,iara un rand de...Citeste continuarea
Tortulet cu crema de ciocolata
Postat de: mena29 in TorturiAm pregatit pandispanul astfel:-am mixat galbenusurile bine,am adaugat pe rand cele trei linguri de zahar.Separat am amestecat galbenusurile cu sarea si cu cele trei linguri de ulei dupa care...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: miremirc in TorturiPtr. blat : Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi. Ptr. crema : Mixam ouale cu zaharul si...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: bitza in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza...Citeste continuarea
Taietei de casa bicolori cu ficatei...
Postat de: Anastasia in FicatTaietei de casa Se amesteca in bolul de la blender, sau intr-o cratita incapatoare cu un tel ingredientele lichide, le impartiti in jumatate fiecare culoare de taietei este calculata...Citeste continuarea
Tarte cu peste
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriAluatul: -frecam untul moale,la temperatura camerei cu galbenusul,un praf de sare,apoi adaugam putin cate putin faina si apa.Framantam bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini.Ungem...Citeste continuarea
Tort Anul Nou
Postat de: dedairis in TorturiBlat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare...Citeste continuarea
Tort pentru tati meu
Postat de: ionix in TorturiPreparare blaturi: Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul...Citeste continuarea
Tort Mosul in horn
Postat de: laylalala in Torturi1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt patrata(nu prea mare) si una rotunda de aprox 23 cm diametru. 2. Intr-un vas amesteca faina,...Citeste continuarea
Turta cu ciocolata
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ˚ 2. Intr-un vas amesteca faina alba cu faina de malai. Intr-un bol bate untul cu zaharul apoi incorporeaza oul. Inglobeaza ingredientele uscate,...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu bomboane...
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180˚. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina doua tavi rotunzi de aprox. 20 cm diametru. Pentru blatul cu cacao , bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul....Citeste continuarea
Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)
Postat de: comanligia in DulciuriSe freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea...Citeste continuarea
Tort Bailey`s cu Mascarpone :)
Postat de: cris2711 in TorturiPrepararea Blatului: Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si...Citeste continuarea
Tort cu nuci
Postat de: Mihaela11_jo in TorturiBlatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata. Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu...Citeste continuarea
Tort Rafaello
Postat de: meosiris in TorturiSe mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si...Citeste continuarea
Tort Winter cu portocale
Postat de: postavaru in TorturiBlatul de bezea: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste. Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata...Citeste continuarea
Tort de clătite cu mac şi mere
Postat de: Cristina_Vivi in Torturise amestecă ingredientele pentru a face clătitele. Se coc cu puţin ulei. crema cu ma c: se amesteca ouăle, zahărul pudra, zahărul vanilat, macul si făina, într-o crătită de inox...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: diaconta in TorturiTiramisu reţetă cu frisca Crema: Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia...Citeste continuarea
Trigoane aperitiv
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriAm desfacut foile si am luat pe rand cate una pe care am taiat-o in 3 pe lungime.Am folosit un pensonas pentru a unge cu ulei fiecare foaie si am asezat in coltul foii cate o lingura din...Citeste continuarea
Tocanita de ghebe
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm pus la calit in ulei ceapa tocata fin.Dupa cateva minute am adaugat si ardeiul rosu taiat cubulete.Am lasat sa se caleasca la foc potrivit 5 minute.In timpul acela am spalat ciupercile care...Citeste continuarea
Tozzetti by Laura Adamache
Postat de: aziz in Prajiturialunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva) .ouale, zaharul ,coaja...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: pusikmea in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul, faina, praful de copt, esenta si omogenizam...Citeste continuarea
Tort cadou
Postat de: pusikmea in Torturipentru inceput pregatim marul, pe care il decojim si il taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in 50 gr de suc de mere, 10 ml suc de lamaie si 1 lingura de zahar...Citeste continuarea
Tort Mississippi
Postat de: andreea123 in TorturiBlatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti). Se aseaza compozitia intro forma de...Citeste continuarea
Trigoane cu branza de vaci
Postat de: nadina73 in DulciuriSimple de tot de facut ,dar si de mancat Se decongeleaza aluatul,se taie in fasii mai lungi si inguste Se pune cate 1 lingura din compozitia de branza si se da coltul(vezi foto)si apoi...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: izulika in PorcCarnea se taie cubulete ceapa se curata si se taie in patru carnatii se taie in doua Intr-o oala de marime potrivita, se adauga uleiul si se pune la incins, apoi se...Citeste continuarea
Tort Iulia
Postat de: MIUTA in TorturiAm dizolvat gelatina in 3 linguri de apa cca 2 minute.Am amestecat laptele condensat cu 50 ml lapte.Am pus inca 50 ml lapte peste gelatina.Am amestecat toate ingredientele si le-am pus sa...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Lily_Musat in TorturiAlbusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat. Intr-o tava...Citeste continuarea
Tarta cu nuci si ananas
Postat de: Adinacarla in PrajituriAnanasul se scoate din cutie si se pune pe hartie la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma(cu mixerul) cu un vf de sare si cu zaharul adaugat putin cate...Citeste continuarea
Tort "Nemo"
Postat de: Criss in TorturiPentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus...Citeste continuarea
tarta aperitiv
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o...Citeste continuarea