Tochitura cu mamaliguta
Postat de: adasev12 in PorcCarnita se taie bucatele mai mici, la fel si sunculita si se prajesc in putin ulei, apoi se adauga ceapa si se mai calesc cateva minute. Se pune apoi cate putina apa cat sa nu se prinda de fundul...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure
Postat de: diana_k in Torturiblat : separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in...Citeste continuarea
Tort pentru prieteni
Postat de: aziz in TorturiAlbusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma.Incorporam apa si apoi galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza in spuma de...Citeste continuarea
Tagliatelle cu vinete si parmezan
Postat de: MyFancyCake in PasteIntr-un castron cernem faina sub forma de fantanita. Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1...Citeste continuarea
Tagliatelle cu somon si lime
Postat de: MyFancyCake in PasteSomonul se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul si 1/2 legatura de patrunjel tocat. Calim foarte putin apoi adaugam...Citeste continuarea
Tocana de pui
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea se condimenteaza si se prajeste pe ambele parti. Ceapa se caleste putin,se adauga gogosarii,se lasa sa se caleasca putin impreuna,se adauga pasta de tomate,carnea,sucul de rosii,se lasa...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: cristinne in TorturiSe scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute...Citeste continuarea
Tort "Chocolate Hearts"
Postat de: MyCookingLife in TorturiBlat : Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar...Citeste continuarea
Tort diplomat cu kiwi
Postat de: anomisana in TorturiPentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat...Citeste continuarea
Trifle
Postat de: Retetegg in DulciuriPentru trifle folosim forme individuale, de preferat transparente (cupe, pahare, cesti, etc). Eu mi-am achizitionat 2 canite si le-am folosit pe acestea :) Primul strat a fost unul de...Citeste continuarea
Tort buturuga
Postat de: Criss in TorturiSe bat albusurile spuma , se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul si spuma e tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de sus in jos cu o paleta, adaugam si...Citeste continuarea
Taitei de casa, pentru supa
Postat de: Criss in PasteSe face un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e cazul, se mai adauga putina faina pana cand aluatul capata consistenta dorita, dupa care se trece la etapa urmatoare, se intinde foaia. Eu...Citeste continuarea
Tort cu budinca de caramel si...
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea....Citeste continuarea
Tocanita de soia cuburi reteta de post
Postat de: Camy_gby in Mancaruri de postCum se prepara Tocanita de soia cuburi reteta de post Pentru inceput, cubuletele de soia se pun la fiert in apa cu vegeta( scrie pe ambalaj), insa daca doriti o aroma mai deosebita, puteti...Citeste continuarea
Tort cu bezea si ciocolata
Postat de: miha in TorturiVom prepara mai intai blatul de bezea , prepararea acestuia durand cateva ore. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si...Citeste continuarea
Tort Printesa
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare, apoi se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa si faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort Ramona (cu piersici şi...
Postat de: diaconta in TorturiPreparare blat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul.Se adauga treptat cele trei linguri de apa si uleiul,iar apoi mierea.Mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem o spuma...Citeste continuarea
Tort Diplomat-doi ani de...
Postat de: ela in TorturiSe pun bucatile de ananas la scurs intr-o sita. Radem coaja de la portocala,apoi o curatam,taiem feliile de portocala marunt si le punem la scurs peste ananas. Punem intr-un vas mic praful...Citeste continuarea
Tort Trenulet
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul batand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa. Se pun galbenusurile pe rand, uleiul,...Citeste continuarea
Tort cu foi coapte in tigaie
Postat de: iri_love in TorturiPentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul...Citeste continuarea
Tort cu mere coapte
Postat de: mimmi in TorturiSpalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Intr-o tava rotunda caramelizam 6 linguri zahar inclusiv pe pereti si lasam pana se raceste. Umplem merele cu silvoita si le...Citeste continuarea
Turtite cu stafide
Postat de: bitza in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul. Untul rece se taie bucatele, se adauga peste amestecul de faina si zahar si cu varful degetelor se amesteca cu faina pana vom obtine faramituri, apoi se adauga untura...Citeste continuarea
Tort 2012 cu crema de castane
Postat de: mimmi in TorturiAm facut un blat de tort din 6 oua, pe care l-am taiat in 3, am insiropat fiecare felie cu un sirop din apa calduta, zahar vanilinat si esenta de rom. Pentru crema am folosit 500 g piure de...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars si mere
Postat de: mamaieelena in TorturiIntr-o cratita mai adanca se pun la caramelizat 6 linguri cu zahar. Cand e gata se intoarce cratita peste tot, pentru ca zaharul caramelizat sa fie pe peretii interiori pana sus, apoi se pune...Citeste continuarea
Tochitura cu pireu
Postat de: Ubulika in PorcSe prajeste carnea cuburi, dupa 5 minute si carnatii. Cand s-au rumenit putin se scot pe o farfurie. Se pune ceapa in cratita, lasam 2 minute pana prinde o culoare aurie. Punem carnea inapoi si...Citeste continuarea
Tobite sau Roata carului
Postat de: vic in PrajituriCrema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la...Citeste continuarea
Tort Orange Delight
Postat de: MyCookingLife in TorturiCrema : Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt,...Citeste continuarea
Tabouleh cu vinete
Postat de: MyFancyCake in SalatePunem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore. In timp de nautul fierbe,...Citeste continuarea
Tort cu budinca
Postat de: Ubulika in TorturiFacem un sirop din rom si zahar.Insiropam apoi blatul.Se face budinca de vanilie,se adauga zahar dupa gust.Se adauga untul in budinca fierbinte si se amesteca bine.Punem peste blat budinca ,apoi...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu fructe
Postat de: Ubulika in PrajituriTiramisu reţetă cu fructe Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pentru crema, mixati mascarpone impreuna cu zaharul pudra pana obtineti o spuma omogena. Separati ouale,...Citeste continuarea
Tartine cu icre rosii
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPregatim painea,o taiem patratele sau ii decupam miezul cu forme . Dam bucatile la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune cate un varf de cutit de icre rosii....Citeste continuarea
Trandafir cu rahat
Postat de: iri_love in DulciuriPentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia...Citeste continuarea
Tort Mascota
Postat de: MyFancyCake in TorturiPentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in...Citeste continuarea
Tort "1000 de stele" de ciocolata...
Postat de: Maria68 in TorturiPentru blat , se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea
Tort cu nuci si crema de visine
Postat de: postavaru in TorturiPentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Faina o...Citeste continuarea
Tort Diplomat acoperit cu pastă...
Postat de: anomisana in TorturiSe prepară budinca urmând instrucţiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte. Se lasă să se răcească, dar se acoperă cu folie alimentară, să nu facă pojghiţă.Se pune gelatina la...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeSe curata ciuperciile de coaja(eu asa le fac),se clatesc cu apa rece si se taie feliute.Se pun in ceaun ,deasupra punem lapte cat sa acopere si le punem la fiert! Separat punem morcovul ras si...Citeste continuarea
Tarta aperitiv
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min. Umplutura: Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea
Tort Excelent
Postat de: MIUTA in TorturiBlatul de cacao :Se separa ouale.Albusurile se bat separat cu zaharul si putina sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza usor.Se pune nuca macinata si se amesteca usor....Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, foi de...
Postat de: Oana in TorturiSe prepara intai crema . Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca, intr-un vas cu pereti dubli. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba!...Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu pui si legume
Postat de: Oana in PastePieptul de pui se taie cubulete si se amesteca cu sosul de soia, ghimbirul si usturoiul ras. Se lasa la frigider 15 minute. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Tort cu nuca ,mure si mousse de banane
Postat de: Sidy in TorturiPreparam blatul 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: Anamaria7 in PrajituriTiramisu reţetă cu blat Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :)) Pregatim o tava de 30cm x 40 cm....Citeste continuarea
Tort Eszterhazy
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate). Din aceasta bezea...Citeste continuarea
Tort 'Pisica'
Postat de: Retetegg in TorturiBlatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina. Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat...Citeste continuarea
Tort rulada
Postat de: sufletista in DulciuriRULADA- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu mascarpone si mozzarella
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina,...Citeste continuarea
Tort cu nuca de cocos
Postat de: simo_brkic in TorturiIntr un bol batem oul cu putin zahar, in altul amestecam faina,z aharul ramas si praful de copt. Incet incet adaugam si oul cu zaharul ramas si laptele, pana cand obtinem o "crema"...Citeste continuarea
Tort cu budinca
Postat de: antici_gabytza in TorturiMixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece...Citeste continuarea
Tort Panda
Postat de: Kadia80 in TorturiPentru blat : se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga...Citeste continuarea